Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Restaurant Fris in Haarlem heeft nieuwe eigenaren

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Restaurant Fris in Haarlem heeft nieuwe eigenaren
Per 1 maart heeft de oud-eigenaar van Restaurant Fris in Haarlem, Rick May, de zaak overgedragen en gaat de chef-kok zich storten op restaurant Bodega, één van zijn andere zaken. Volgens hem komen in dat restaurant de ‘liefde en passie voor de Spaanse eetcultuur’ van hemzelf en zijn vriendin terug, zo meldt ChefsFriends.

De chef-kok zegt tegen ChefsFriends dat hij het tijd vindt voor een nieuw hoofdstuk,. Hij runt Restaurant Fris al voor meer dan achttien jaar en het restaurant ‘verdient eigenaren die hier zelf staan’. Daarom heeft hij het restaurant overgedragen aan zijn chef-kok Eddie Meijboom en de gastheer Julius Wever.

Van één naar vijf zaken

May is in de afgelopen jaren veranderd van een chef-kok naar een ondernemer. Ook is zijn portfolio uitgebreid van één naar vijf horecazaken. Daar komt meer ondernemen bij kijken. Hij geeft aan dat hij het koken mist en hier gelukkig op tijd achter is gekomen.

Nu hij het beheer van Fris niet meer op zich hoeft te nemen, opent dat de deur naar de keuken van restaurant Bodega. May gaat Bodega runnen met zijn partner.

Fris

Op 2 maart opende Fris opnieuw haar deuren onder leiding van de nieuwe uitbaters Eddie en Julius. Die ‘kunnen niet wachten’ om aan de slag te gaan en hun gasten kennis te laten maken met de Franse cuisine met Aziatische invloeden.

Daarom heeft het ondernemers duo een speciaal kennismakingsmenu opgesteld om de opening te vieren. Deze kost 70 euro per persoon en gasten krijgen er een glas bubbels bij van het huis.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.