Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Eerste filiaal Amerikaans restaurant Nico’s opent deuren in Eindhoven

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 9 min
location_on [xx]km
Eerste filiaal Amerikaans restaurant Nico’s opent deuren in Eindhoven
In het zuidwesten van Amerika is Nico’s Mexican Food een bekende speler in de horecasector. Daar heeft de familie Carreon in de staten Arizona en Californië meer dan twintig restaurants. Nicolas Carreon, de kleinzoon van de oprichter, slaat nu zijn vleugels uit in Europa. Op het andere continent beginnen zij met hun eerste vestiging aan de Hoogstraat in Eindhoven, zo meldt indebuurt.

De opa van Nicolas wordt ook wel ‘Nicolas Carreon de eerste’ genoemd. Hij groeide op in een arme familie in een klein Mexicaans dorpje. In de jaren ’70 ging opa Nicolas naar het land van vrijheid om daar te gaan werken en om een toekomst op te bouwen. Na tien jaar te hebben gespaard kon de droom van hem waargemaakt worden: samen met zijn vrouw Catalina opende hij in 1982 een eigen restaurant aan de boulevard van de stad San Diego in Californië. De kleinzoon, die ook Nicolas heet, geeft aan dat het restaurant er nog steeds is en wordt gerund door zijn oom.

Twintig restaurants

Na veertig jaar ondernemen is de franchise uitgebreid naar 24 restaurants. Daarvan staan er 23 in Zuidwest-Amerika. De nieuwste vestiging opende op 12 februari aan de Hoogstraat in Eindhoven. Kleinzoon Nicolas is twee jaar manager geweest van de eerste vestiging in San Diego. Hij vertelt dat hij daar veel heeft geleerd, mede omdat hij daar alleen stond. “Het werk is niet het moeilijkste. De grootste uitdaging is dat mensen die je aanneemt dezelfde kwaliteit moeten leveren.” Daarom zegt de ondernemer dat het managen van veel verschillende mensen een grotere klus is dan het werk zelf.

Grote droom

Nicolas was niet sinds dag één van plan de familietraditie voort te zetten. De ondernemer geeft aan dat hij vroeger voetballer wou worden in Europa. Die droom liet hij toch varen en zette zijn zinnen op de architectuur. Dit bleek niet interessanter dan zijn liefde voor de horeca en het werken in het restaurant van zijn ouders. Hij merkte niet alleen dat hij het werk leuk vond, maar ook dat hij hiermee een goed leven kon leiden. “Daarom stapte ik in het bedrijf, want het geeft met een goed gevoel om mijn familie te helpen.”

Van Amerika naar Eindhoven

Het stel Nicolas en Vera ontmoette elkaar tijdens een uitwisseling van Vera in Arizona. De twee werden verliefd en hadden voor een tijdje een langeafstandsrelatie. Vanwege de grote droom van Nicolas om de American dream naar wereldwijd te verspreiden – en heimwee van Vera – ging het stel naar de Hoogstraat in Eindhoven om daar het restaurant te openen. Vera geeft wel toe dat het financieel en praktisch handiger was om naar Amerika te gaan. Het uiteindelijke plan is een middenweg: in de winter in Arizona en in de zomer in Nederland. Dat hangt wel af van het succes van het restaurant.

Tex Mex

De stijl van de keuken is typisch ‘Tex Mex’. Dit is de keuken die ontstond op de grens van Mexico en Amerika. Het is dus een mix van Noord-Mexicaanse invloeden en smaken uit de zuidelijke staten van de Verenigde Staten. Het belangrijkste verschil dat Nicolas noemt met andere Tex Mex-restaurants is de versheid van zijn producten. Zo stelt hij dat de tortilla’s in zijn restaurant vers worden gemaakt en ‘niet smaken als plastic’. Daar komt volgens hem meer bij kijken dan mensen vaak denken: “Bloemtortilla’s lijken makkelijk te maken, maar het kostte me drie jaar om het te leren”, zegt Nicolas.

Authenticiteit

Het paar wil de smaken in het restaurant zo authentiek mogelijk houden. Dat blijkt een uitdaging te zijn. Ingrediënten voor Mexicaans eten zijn lastiger te vinden in Nederland. Pintobonen, serrano pepers en groene tomaten zijn hier minder bekend en dus moeilijk te verkrijgen, zo stellen de ondernemers. Daarom importeren zij veel producten vanuit Mexico via een groothandel. Ook de tortillamachine in het restaurant krijgen was een flinke opgave. Die is ook geïmporteerd uit Amerika. “Dat was duur, maar ik hoop dat de investering zich terugverdient.”

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.