Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Pop-uprestaurant SterkWater komt in het voorjaar naar Kasteel Muiderslot

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Pop-uprestaurant SterkWater komt in het voorjaar naar Kasteel Muiderslot
In Kasteel Muiderslot kunnen gasten in het voorjaar genieten van een tijdelijke beleving. Van 30 maart tot en met 30 april wordt het kasteel in Muiden omgetoverd tot horecalocatie. Dit gaat in samenwerking met Pop-uprestaurant SterkWater. Het reizende restaurant trekt door het hele land om langs de Nieuw Hollandse Waterlinie over de geschiedenis en het toekomstige gebruik ervan te vertellen. Zo kunnen gasten in Kasteel Muiderslot in de maand april ontdekken wat het belang is van de relatie tussen mens en water in Nederland. Dit meldt Entree Magazine.

SterkWater is een reizend restaurant. Het trekt langs de Waterlinie en strijkt neer op allerlei unieke locaties. Gasten kunnen genieten van een diner in forten, kastelen of andere historische plekken. Het Muidense kasteel is de plek waar de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe- en Oude Waterlinie elkaar treffen. Daarnaast komen op deze plek zout en zoet water met elkaar in contact.

Daarom gaat SterkWater tijdens hun verblijf in het Muiderslot vertellen over de geschiedenis van het kasteel en het belang van het omringende water. Ook ontdekken gasten waarom water zo belangrijk is in Nederland. Het diner wordt gehouden in het middelpunt van het kasteel: de ridderzaal, eetkamer en slotkeuken.

Thema Muiderslot

Tijdens het diner in het kasteel worden de gasten meegenomen naar de tijd van Maurits van Oranje, die zij ook volgen. Daarnaast wordt er verteld over een boerin, soldaat en een ingenieur. De gasten ervaren het verhaal door de ogen van de hoofdrolspelers en ontdekken waarom deze plek zo speciaal en interessant is (geweest).

Het verhaal wordt niet alleen mondeling verteld. De borden worden dusdanig opgemaakt dat die deels het verhaal vertellen. Zo komen ook in de gerechten de samenkomst van zout en zoet naar voren. De ingrediënten die daarvoor worden gebruikt komen rechtstreeks uit de omgeving van het kasteel. Er worden planten en kruiden uit de kasteeltuin gebruikt en vis uit de Vecht. Mensen die geen vlees en vis eten kunnen kiezen voor een vegetarisch menu.

Over SterkWater

Vanaf 30 maart kunnen gasten terecht voor een diner van SterkWater in het Muiderslot. Zij krijgen een vijfgangenmenu met een bijpassend wijn- of mocktailarrangement. De andere locaties waar SterkWater naartoe gaat zijn Fort bij Abcoude, Fort Rijnauwen en Fort bij Spijkerboor. Voor meer informatie kunnen belangstellende de website van SterkWater raadplegen.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.