Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Restaurant Eden* in Valkenswaard maakt zijn bieren, frisdrank en ijs

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Restaurant Eden* in Valkenswaard maakt zijn bieren, frisdrank en ijs
In Restaurant Eden in Valkenswaard zijn de eigenaren op zoek naar bijzondere smaken en eigenschappen, waarbij zij veel waarde hechten aan duurzaam ondernemen. Het restaurant is mede hierdoor bekroond met een Michelinster. Het duurzaam ondernemen vertaalt zich in het restaurant naar eigen producten. Zo kunnen gasten in het restaurant bieren, frisdrank en ijs proberen van het restaurant zelf. Dit meldt de RestaurantKrant.

Robin Groos, niet alleen mede-eigenaar maar ook gastheer en sommelier van het restaurant, zegt dat zij ‘gek zijn op smaken die én nergens te koop zijn én passen binnen de ambities op het gebied van duurzaamheid’. Daarom maken zij die producten graag zelf, vertelt hij. Daarbij geeft hij aan dat het niet allemaal in één keer lukt, maar zij net zolang doorgaan tot het eindresultaat precies is wat zij willen.

Michelinster

De visie van de twee in het restaurant in Valkenswaard is het zelf maken van producten. Daarmee wil chef-kok en mede-eigenaar Herman Cooijmans ‘spannend en onvoorspelbaar’ koken. Hij zoekt constant naar nieuwe smaken en combinaties die nog niet eerder zijn gebruikt in restaurants. Daar slaagt hij volgens Michelin in, die hen na minder dan een jaar geopend te zijn al bekroonde met een Michelinster.

Binnenkort kunnen gasten hier kiezen voor een bierarrangement, met een pilsener en speciaal bier die door het restaurant zelf zijn gemaakt. De chef geeft aan dat zij zich enige tijd geleden in zijn gaan verdiepen in vergisting en het brouwen van bier.

De ambities van de chef hebben ertoe geleid dat hij naast bier ook een manier heeft gevonden om zijn eigen ijs te maken. Door op moleculair niveau eigenschappen te onderzoeken en er wiskundige formules op los te laten, heeft hij dat proces kunnen automatiseren. Zo serveert hij nu ijs in smaken zoals koolraap en moerbei. Daarnaast zijn er vegan en low carb opties.

Restaurant Eden

In 2019 opende Restaurant Eden de deuren in Valkenswaard. De naam is afgeleid van het Hof van Eden, dat staat voor een luxueus en weelderig leven. Hier staat Herman Cooijmans in de keuken en is Robin Groos de gastheer en sommelier. Minder dan een jaar na de opening beoordeelde Michelin het restaurant met een ster. Daarnaast heeft Eden 15 punten in de Gault&Millau restaurantgids en staat het op nummer 67 in de top 100 van Lekker.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.