Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Gastbezoek Italiaanse sterrenchef in restaurant Aroma in Vaassen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Gastbezoek Italiaanse sterrenchef in restaurant Aroma in Vaassen
Het in het Gelderse Vaassen gevestigde Italiaanse fine-diningrestaurant Aroma krijgt eind maart een Italiaanse gastchef in huis. Aroma’s eigen chef Pasquale Carfora vroeg de bevriende land- en streekgenoot Simone Nardoni (36) om ‘voor even’ zijn keuken te delen. Gasten kunnen zo kennismaken met de keuken van JRE-restaurant Essenza en de sterrenchef uit de badplaats Terracina (Latina) die gezien wordt als een nog immer stijgende ster, zo meldt het restaurant via een persbericht.

De samenwerking tussen Aroma en Nardoni belooft een ‘culinaire ervaring op te leveren voor gasten van het restaurant’. Nardoni zal samen met chef Carfora een menu creëren. De gasten kunnen volgens het restaurant rekenen op een ‘verfijnde en smaakvolle reis’ door de moderne Italiaanse keuken van vandaag. 

Aroma Italian Fine Dining staat bekend om haar eigentijdse, soms zelfs avantgardistische Italiaanse keuken die vanaf het begin indruk maakte op de culinaire wereld. Tijdens de komst van Simone Nardoni in maart kunnen fijnproevers kennis maken met de creaties van de Italiaanse collega-chef.

Restaurant Essenza

In 2011 opende Nardoni zijn restaurant in een afgelegen zijstraat van Pontinia. Daar startte hij zijn restaurant in Italiaanse stijl. Hij combineert hier historische smaken en recepturen van klassieke gerechten en geeft die een nieuw jasje. Om uit te breiden verhuisde de chef met zijn restaurant naar het centrum van Terracina.

Dessert fundamenteel

Opvallend veel aandacht geeft Essenza’s keuken aan het dessert. “Naar mijn mening zijn de ‘dolci’ een van de belangrijkste onderdelen van het menu”, zegt de chef. “Ze sluiten de avond immers af en zijn het laatste waarmee je indruk kunt maken op een gast. Daarom is het dessert voor ons fundamenteel.”

De gastchef-ervaring met Simone Nardoni bij Aroma Italian Fine Dining zal plaatsvinden op 22 en 23 maart 2023. Reserveringen kunnen vanaf nu worden gemaakt via de website van Aroma (restaurant-aroma.nl).

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.