Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Meint Waterlander benoemd tot nieuwe directeur Nederlandse Brouwers

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Meint Waterlander benoemd tot nieuwe directeur Nederlandse Brouwers
Per 16 maart krijgt de Nederlandse Brouwers een nieuwe directeur. Meint Waterlander gaat vanaf dan de werkzaamheden van de huidige directeur, Lucie Wigboldus, overnemen. Zij wordt per 1 april de algemeen directeur van de Stichting Hulphond Nederland. Dat meldt Entree Magazine.

De voorzitter van de Nederlandse Brouwers, Fred Teeven, geeft aan dat hij uitkijkt naar een samenwerking met Waterlander. Teeven: “Meint combineert kennis van de biersector, politieke ervaring en ervaring als woordvoerder en adviseur in een maatschappelijk relevante omgeving.”

Woordvoerder

Waterlander is de afgelopen twee jaar woordvoerder en Manager Communicatie van de Nederlandse Brouwers geweest. Daarnaast vervulde hij dezelfde functie bij de vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS).

“De Nederlandse biersector is een mooie sector om me verder voor in te zetten”, aldus Waterlander. Hij stelt dat de brouwerijen mooie producten maken waar veel Nederlanders van genieten, maar tegelijkertijd maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt en zich daar hard voor maakt.

Lucie Wigboldus

De afgelopen vier jaar heeft Lucie zich ingezet voor de vereniging en veel voor elkaar gekregen. Ze was onder andere betrokken bij het opzetten van het statiegeld op blik dossier en was ze de aanjager van het invulling geven aan de afspraken in het Preventieakkoord. Tijdens de corona uitbraak heeft zij de gevolgen hiervan voor brouwers onder de aandacht gebracht en verbeteringen in de organisatie doorgevoerd.

Fred Teeven geeft aan dat hij het jammer vindt dat Wigboldus de organisatie gaat verlaten, maar vindt dat zij een mooie nieuwe uitdaging voor zichzelf heeft gevonden. Daarom wenst hij haar veel succes met haar volgende stap.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.