Restaurant Amused in Hardenberg verhuist naar nieuwe locatie
Het pand waar het restaurant zich op dit moment in bevindt is te klein. Om meer gasten te kunnen ontvangen hebben de eigenaren besloten dat het tijd is om uit te breiden naar een grotere locatie. Voor de opening nemen de horecaondernemers het pand op de schop en gaan deze verbouwen en vernieuwen. Zo komt er op de nieuwe locatie ruimte voor feesten en partijen. Daarnaast krijgt het pand een gloednieuwe wijnbar. Deze gaat de naam NEXT by Amused dragen. Het is een hippe bar waar gasten kunnen genieten van wijn of speciaalbieren, cocktails en loungegerechten. De wijnbar opent rond dezelfde tijd als het restaurant.
Vermelding Michelingids
Het restaurant heeft een vermelding in de Michelingids. Op de website van Michelin spreekt de gids over de creativiteit van de chef-kok Chiel de Groot. Zo werken zij met verassingsmenu’s waarbij de ideeën van De Groot zo goed mogelijk naar het bord worden vertaald. Hij brengt veel verschillende smaken en texturen naar de tafel en op deze manier worden zijn creaties tot leven gebracht. “Intensiteit en verassing typeren de keuken van chef De Groot”, staat er op de site.
Seizoensmenu
In Amused kunnen gasten dineren in de vorm van een verassingsmenu. Die worden bereid met zoveel mogelijk producten uit de eigen tuin en zijn afgestemd op het seizoen. Daarnaast is er in het restaurant enkel een kaart te zien waarin de producten te zien zijn die de chef voor het menu gebruikt. Daar stemt Corine haar wijnen op af. Zij is afgelopen november verkozen tot Gastvrouw van het Jaar 2023 door restaurantvereniging JRE.
Door: Nationale Horecagids