Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Restaurant Amused in Hardenberg verhuist naar nieuwe locatie

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Restaurant Amused in Hardenberg verhuist naar nieuwe locatie
Restaurant Amused Food & Wine gaat haar dromen en ambities waarmaken. Het restaurant, dat nu gelegen is aan de Gedempte Haven in Hardenberg, gaat verhuizen naar een grotere locatie. Rond september verplaatst het restaurant naar de Voorstraat 39 in Hardenberg. Daar gaan de eigenaren Chiel de Groot en Corine Vink hun gasten verder bedienen, zo meldt de RestaurantKrant.

Het pand waar het restaurant zich op dit moment in bevindt is te klein. Om meer gasten te kunnen ontvangen hebben de eigenaren besloten dat het tijd is om uit te breiden naar een grotere locatie. Voor de opening nemen de horecaondernemers het pand op de schop en gaan deze verbouwen en vernieuwen. Zo komt er op de nieuwe locatie ruimte voor feesten en partijen. Daarnaast krijgt het pand een gloednieuwe wijnbar. Deze gaat de naam NEXT by Amused dragen. Het is een hippe bar waar gasten kunnen genieten van wijn of speciaalbieren, cocktails en loungegerechten. De wijnbar opent rond dezelfde tijd als het restaurant.

Vermelding Michelingids

Het restaurant heeft een vermelding in de Michelingids. Op de website van Michelin spreekt de gids over de creativiteit van de chef-kok Chiel de Groot. Zo werken zij met verassingsmenu’s waarbij de ideeën van De Groot zo goed mogelijk naar het bord worden vertaald. Hij brengt veel verschillende smaken en texturen naar de tafel en op deze manier worden zijn creaties tot leven gebracht. “Intensiteit en verassing typeren de keuken van chef De Groot”, staat er op de site.

Seizoensmenu

In Amused kunnen gasten dineren in de vorm van een verassingsmenu. Die worden bereid met zoveel mogelijk producten uit de eigen tuin en zijn afgestemd op het seizoen. Daarnaast is er in het restaurant enkel een kaart te zien waarin de producten te zien zijn die de chef voor het menu gebruikt. Daar stemt Corine haar wijnen op af. Zij is afgelopen november verkozen tot Gastvrouw van het Jaar 2023 door restaurantvereniging JRE.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.