Caroline Berends van De Nederlanden is de Beste Gastvrouw van het Jaar 2023
Afgelopen maandag 13 februari zijn de prijzen uitgereikt. De restaurantgids Gault&Millau riep daar Caroline Berends uit tot de beste gastvrouw van 2023. De inspecteurs van de gids spraken erg lovend over haar kunde en kennis, waar zij zelf overrompeld door was.
In de gids is te lezen waarom de inspecteurs voor Caroline hebben gekozen. Gault&Millau zet in de gids dat ‘als iets gemakkelijk lijkt, het vaak ongelooflijk goed is’. Ze belonen Berends voor haar charmante en bedachtzame wijze van bedienen, evenals de ‘luchtige en deskundige’ uitleg van sommelier Sami Boutartour, die ook bij De Nederlanden* werkzaam is.
Boutartour is zelf ook in de prijzen gevallen: de vakjury van de Wine & Food Association benoemde haar eerder in januari tot ‘Sommelier van het jaar 2023’.
Inspiratie voor de jeugd
De prijzen zijn een mooie gelegenheid voor De Nederlanden* om de horeca weer op de kaart te zetten. Ze stellen dat het een prachtig vak is waarin ambacht belangrijk is. Daarvoor krijgt het restaurant niet alleen waardering van haar gasten, maar ook van collega’s en professionals uit de sector. “We moeten de jeugd blijven inspireren om te kiezen voor een vakopleiding waarin zoveel paden zij te bewandelen in diverse expertises.”
Restaurant De Nederlanden
De Nederlanden in Vreeland aan de Vecht is een restaurant dat bekroond is met één Michelinster en 17 punten heeft gescoord in de gids van Gault&Millau. De keuken staat onder de leiding van de SVH Meesterkok Wilco Berends. Naast het restaurant zijn 11 boutique hotelkamers, met een lounge en een private dining ruimte.
Door: Nationale Horecagids