Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Drie BN’ers openen Italiaans restaurant in Utrecht

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Drie BN’ers openen Italiaans restaurant in Utrecht
Afgelopen woensdag was de opening van een nieuw Italiaans restaurant in het centrum van Utrecht: Bar Basta. In het restaurant kan je burrata met tomaat proberen, vitello tonnato en kaas met bijpassende wijnen. De gezichten achter het restaurant zijn oud-voetbalinternationals Frank Rijkaard en Marco van Basten, samen met acteur en regisseur Barry Atsma. Dit meldt indebuurt.

Het restaurant gevestigd aan de Drieharingstraat wordt gerund door de twee oud-voetballers en de acteur/regisseur. Voorheen zat restaurant Spekuk, wat in juli vorig jaar zijn deuren sloot. Van Basten is een geboren Utrechtenaar en startte hier ook zijn voetbalcarrière. Daarom vindt hij het ‘onwijs leuk’ dat hij nu een restaurant opent in het midden van de stad.

Italiaanse gerechten en wijnen

Het restaurant gaat klassieke Italiaanse gerechten serveren aan haar gasten. Zo staan er verschillende antipasta’s op het menu, evenals Italiaanse wijnen en huisgemaakt limoncello. Omdat Marco een groot deel van zijn carrière in Italië heeft doorgebracht, wou hij deze keuken meebrengen naar Utrecht. Hier combineert hij zijn passie voor Italië en Utrecht.

Het restaurant is van woensdag tot en met zondag geopend vanaf 12.00 uur. Op woensdag en donderdag kunnen gasten tot 1.00 uur blijven zitten, in de weekenddagen een uurtje langer. Op zondag sluit Bar Basta om 19.00 uur.

Utrechtse Horeca Groep

Het restaurant maakt deel uit van de Utrechtse Horeca Groep. Die valt onder het beheer van onder andere Marco van Basten, Frank Rijkaard en Barry Atsma. Zij doen dit samen met de ondernemers Edwin Oosterlaar en Perry Overheem. Onder de Utrechtse Horeca Groep vallen restaurants zoals restaurant Dengh aan de Leidsche Rijn, HAL22 op bedrijventerrein Lage Weide en het pannenkoekenrestaurant Kortjak, dat te vinden is in Harmelen.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.