Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vleesrestaurant in Eindhoven wordt na vijf jaar vegetarisch restaurant

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Vleesrestaurant in Eindhoven wordt na vijf jaar vegetarisch restaurant
Het vleesrestaurant Mr. Meat ondergaat een complete ommezwaai in hun concept. Mr. No Meat wordt de nieuwe naam van het restaurant in de Down Town Gourmet Hall in Eindhoven. Het restaurant wordt volledig vegetarisch. Dit meldt de Ondernemer.

Toen Derk van Westenbrugge en Maurice de Joode vijf jaar geleden het restaurant opende, kozen zij bewust voor vlees. Tegenwoordig is de plantaardige trend een opmars aan het maken, mede door de effecten van vlees(productie) op het milieu. Daarom gaan de ondernemers hun restaurant omdopen. Ze geven aan dat het niet van deze tijd is om een vleesrestaurant te onderhouden. Het is al helemaal niet houdbaar in de toekomst, voegt de ondernemer toe. Dus is het tijd voor iets nieuws.

Mr. No Meat

In het nieuwe concept wordt volledig vegetarisch gekookt. Daarbij willen de eigenaren het voor iedereen toegankelijk maken om de plantaardige wereld in te duiken en hun laten zien dat je ook lekker eten kunt serveren zonder daar vlees voor te gebruiken. Derk geeft aan dat het wel een uitdaging is om deze richting in te gaan. Daarentegen klinken er begripvolle geluiden. “Gasten reageren over het algemeen goed, maar er zijn er ook bij die afhaken.” Hij hoopt alsnog dat deze gasten het nieuwe restaurant een keer komen bezoeken.

Niet overhalen om vegetarisch te eten

Van Westenbrugge heeft niet als doel om mensen over te halen vegetarisch te eten. Van Westenbrugge is dat zelf ook niet. Ze wil het wel toegankelijker maken. Zo serveren ze flatbread met dips en comfort food voor lunch, borrel of diner. Ze gebruiken daarvoor geen vleesopvolgers, maar een combinatie van vegetarische en veganistische ingrediënten.

De onderneemster realiseert zich dat het nieuwe concept niet voor iedereen is. Ze stelt echter dat Mr. Meat dat ook niet was. Een bijkomend voordeel aan een winkel in Down Town is dat er veel keuze en aanbod is, dus je niet gebonden bent aan één specifieke keuken. op 16 februari heropent het restaurant als Mr. No Meat. Een kleine verbouwing en een nieuw likje verf gaan het restaurant een nieuwe uitstraling geven, zonder grote rookoven.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.