Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horecapand BijRipperda in Den Nul staat te koop: ‘Gemis voor het dorp’

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Horecapand BijRipperda in Den Nul staat te koop: ‘Gemis voor het dorp’
Vijf generaties lang konden gasten naar BijNipperda in Den Nul langsgaan om te eten. Nu staat het karakteristieke pand aan de Rijkswegstraat te koop. De eigenaar, Leon Ripperda, is er door aangeslagen. Hij weet echter dat er niets anders op zit. Dit meldt de Stentor.

Leon vindt het wrang voelen, zeker omdat hij aangeeft dat de zaken op dit moment goed gaan. Daar voegt hij wel aan toe dat het vooralsnog financieel onverstandig is om door te gaan.

Het pand met de bijbehorende Proeftuin van Salland is verkocht aan een bouwonderneming. Die gaan hier woningen neerzetten. Verder kan Nipperda daar niets over vertellen. Nu het pand is verkocht komt er een einde aan een familierestaurant dat zijn deuren opende in 1900. Hij stelt dat het een ‘hard gelag’ is voor Den Nul.

Positieve cijfers

Het is ondertussen vier jaar geleden dat Nipperda het pand van zijn ouders overkocht. De bank zag de cijfers in van de ondernemer en gaf Nipperda vervolgens het vertrouwen erin. Zo ging hij onder andere de Proeftuin verbouwen. Toen werd Leon verrast door corona.

De ondernemer geeft aan dat het een verre van ideale situatie was waarin hij zich bevond. Hij heeft in twee jaar nauwelijks open kunnen gaan en de kosten voor nodige verbouwingen niet kunnen realiseren. Ondanks dat was het afgelopen jaar succesvol voor BijRipperda. “Maar toch kwam er meer problemen op ons pad”, zegt hij. Het waren harde tijden voor de horeca volgens Leon. Hij geeft aan dat de offertes voor de verbouwingen zijn verdubbeld ten opzichte van de periode voor corona.

Noodzakelijke verkoop

Door alle problemen omtrent de kostenstijgingen en het personeelstekort heeft Ripperda uiteindelijk besloten om het pand te verkopen. Hij vindt het heel verdrietig, maar noodzakelijk. Gasten kunnen daarentegen nog wel even terecht bij het restaurant: de overdracht van het pand vindt plaats op 1 januari 2024.

Nieuwe uitdaging

Ripperda blijft wel actief in de horeca. Samen met zijn compagnon Robert Koerhuis gaat hij het enige (sport)café van Olst tot in ieder geval het einde van het jaar runnen. Het café is enkele jaren dicht geweest, maar heropent zijn deuren aankomende maart. Dan gaat het café verder als een sportkantine. De gemeente vond het ondernemer duo de geschikte exploitanten voor de sportkantine.

 Daarom is het niet alleen maar verdriet bij Ripperda. De verkoop van BijRipperda opende een nieuwe deur voor de ondernemer. Het aanbod dat hij kreeg van de gemeente nam hij met beide handen aan.

Daarnaast blijft Ripperda actief bij de Brasserie Op Duur van BijRipperda. De brasserie valt onder het Infocentrum Duursche Waarden, een natuurgebied in Overijssel. Daar wordt hij de uitbater van de horeca en beheerder van het pand. Hij geeft aan dat hij nog niet klaar is met de horecawereld.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.