Gemeente Tilburg maakt nieuwe horecavisie bekend
Er wordt in het plan onderscheid gemaakt tussen verschillende gebieden. Het gaat om gebieden als de binnenstad, de oude stad, woonwijken buiten de ringbanen, het buitengebied en de dorpen. Er is per gebied gekeken naar ontwikkeling, uitstraling en leefbaarheid. Daarnaast zijn ook de horecavoorkeuren van de bewoners en bezoekers in kaart gebracht. De gemeente geeft aan dat er veel partijen betrokken zijn bij het opstellen van de visie: bewoners, (horeca)ondernemers, centrummanagers, vastgoedeigenaren, studenten en onderwijs.
Vier ambities
De gemeente stelt dat het aanbod, inrichting en de uitstraling van het horeca-aanbod moeten bijdragen aan de identiteit van de gebieden. Daarbij is de kwaliteit van de horeca het punt dat de gemeente het belangrijkst acht. Daarnaast wil de gemeenteraad de uitstraling van de horeca in het straatbeeld versterken. Daarbij wil de gemeente zorgen voor verscheidenheid, ‘zodat er voor iedereen wat te kiezen valt’. De ontwikkeling moet toekomstbestendig en duurzaam zijn en daarnaast moet er een goede balans zijn tussen levendigheid en leefbaarheid.
Samenwerking
In het bericht geeft de gemeente aan dat de samenwerking met de stad een belangrijk aspect is in de uitvoering van de horecavisie. De gemeente wil partijen stimuleren en verleiden om bij te dragen aan de gewenste ontwikkeling. “Want alleen samen kunnen we de kwalitatieve ontwikkeling die we graag zien in het Tilburgse horecalandschap realiseren.”
Door: Nationale Horecagids