Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Gemeente Tilburg maakt nieuwe horecavisie bekend

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Gemeente Tilburg maakt nieuwe horecavisie bekend
Afgelopen week heeft de gemeente Tilburg haar plannen voor de horeca bekendgemaakt. De gemeente zegt in het bericht op hun website dat de horeca een belangrijk visitekaartje is voor de gemeente. Daarom heeft de gemeenteraad een nieuwe horecavisie vastgesteld met de ambities die zij heeft voor de komende vijf jaar.

Er wordt in het plan onderscheid gemaakt tussen verschillende gebieden. Het gaat om gebieden als de binnenstad, de oude stad, woonwijken buiten de ringbanen, het buitengebied en de dorpen. Er is per gebied gekeken naar ontwikkeling, uitstraling en leefbaarheid. Daarnaast zijn ook de horecavoorkeuren van de bewoners en bezoekers in kaart gebracht. De gemeente geeft aan dat er veel partijen betrokken zijn bij het opstellen van de visie: bewoners, (horeca)ondernemers, centrummanagers, vastgoedeigenaren, studenten en onderwijs.

Vier ambities

De gemeente stelt dat het aanbod, inrichting en de uitstraling van het horeca-aanbod moeten bijdragen aan de identiteit van de gebieden. Daarbij is de kwaliteit van de horeca het punt dat de gemeente het belangrijkst acht. Daarnaast wil de gemeenteraad de uitstraling van de horeca in het straatbeeld versterken. Daarbij wil de gemeente zorgen voor verscheidenheid, ‘zodat er voor iedereen wat te kiezen valt’. De ontwikkeling moet toekomstbestendig en duurzaam zijn en daarnaast moet er een goede balans zijn tussen levendigheid en leefbaarheid.

Samenwerking

In het bericht geeft de gemeente aan dat de samenwerking met de stad een belangrijk aspect is in de uitvoering van de horecavisie. De gemeente wil partijen stimuleren en verleiden om bij te dragen aan de gewenste ontwikkeling. “Want alleen samen kunnen we de kwalitatieve ontwikkeling die we graag zien in het Tilburgse horecalandschap realiseren.”

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.