Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

In Groningen kunnen gasten Restaurant Blumé bezoeken

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
In Groningen kunnen gasten Restaurant Blumé bezoeken
In Groningen kunnen gasten sinds 18 januari naar een nieuw fine dining restaurant: restaurant Blumé. Die vestigt zich in Hotel Halbert aan de Boteringestraat, waar voormalig Hotel de Ville stond. De eigenaren zijn de hoteliers Marloes Hemmel en Jan Akkermans. De keuken wordt geleid door executive-chef Henrice Dijks, die onder andere heeft gewerkt bij het driesterrenrestaurant De Librije. Dit meldt Entree Magazine.

Waar eerst Hotel de Ville stond is na een grondige verbouwing Hotel Halbert geopend. In het viersterrenboetiekhotel zit Blumé op de begane grond.

Voor de executive-chef Henrice is de locatie geen onbekend terrein. Voorheen heeft hij gewerkt in de voormalige bistro ’t Gerecht. Dat deed hij van 2015 tot de sluiting in 2022. Daarvoor heeft Dijks gewerkt bij De Librije*** in Zwolle, Onder de Linden* in Aduard en in de Echoput in Hoog-Soeren.

In het restaurant worden gerechten geserveerd met invloeden uit de moderne Franse keuken. Er wordt met de seizoenen meegekookt. Belangrijke aspecten van Blumé zijn een goede prijs-kwaliteitverhouding, een mooie presentatie van de gerechten en de herkenbaarheid van de producten in de gerechten. Het streven van Dijks is een plaats in de Michelin Gids, met bijvoorbeeld een Bib Gourmand-onderscheiding.

Tastingmenu

Het restaurant gaat gebruik maken van een tastingmenu. De gasten hebben de keuze tussen een drie-, vijf- of zevengangenmenu. In het openingsmenu wordt onder ander gewerkt met hamachi, langoustine en dry-aged rundvlees. Het menu kent een goede balans tussen het gebruik van vlees, vis en plantaardige producten. Vegetariërs kunnen ook terecht bij Blumé. In het menu zitten meerdere vegetarische gerechten en er is ook een volledig vegetarisch menu te krijgen.

Restaurant Blumé

Het restaurant telt 36 zitplaatsen en is bereikbaar vanaf een eigen ingang aan de Boteringestraat. Daarnaast kunnen gasten ook via het hotel bij het restaurant komen. Hotel Halbert en het dichtbij gelegen hotel Corps de Garde zijn onderdeel van Garde Hotels, van hoteliers Marloes Hemmel en Jan Akkermans. Hotel Halberts telt 66 kamers en suites, met Blumé op de begane grond. Het hotel is vernoemd naar Tjalling Halbertsma, die in 1878 in het pand woonde toen hij werkte als hoogleraar voor de Rijksuniversiteit Groningen. Blumé is een verbastering van bloem, wat is afgeleid van bloei.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.