In Groningen kunnen gasten Restaurant Blumé bezoeken
Waar eerst Hotel de Ville stond is na een grondige verbouwing Hotel Halbert geopend. In het viersterrenboetiekhotel zit Blumé op de begane grond.
Voor de executive-chef Henrice is de locatie geen onbekend terrein. Voorheen heeft hij gewerkt in de voormalige bistro ’t Gerecht. Dat deed hij van 2015 tot de sluiting in 2022. Daarvoor heeft Dijks gewerkt bij De Librije*** in Zwolle, Onder de Linden* in Aduard en in de Echoput in Hoog-Soeren.
In het restaurant worden gerechten geserveerd met invloeden uit de moderne Franse keuken. Er wordt met de seizoenen meegekookt. Belangrijke aspecten van Blumé zijn een goede prijs-kwaliteitverhouding, een mooie presentatie van de gerechten en de herkenbaarheid van de producten in de gerechten. Het streven van Dijks is een plaats in de Michelin Gids, met bijvoorbeeld een Bib Gourmand-onderscheiding.
Tastingmenu
Het restaurant gaat gebruik maken van een tastingmenu. De gasten hebben de keuze tussen een drie-, vijf- of zevengangenmenu. In het openingsmenu wordt onder ander gewerkt met hamachi, langoustine en dry-aged rundvlees. Het menu kent een goede balans tussen het gebruik van vlees, vis en plantaardige producten. Vegetariërs kunnen ook terecht bij Blumé. In het menu zitten meerdere vegetarische gerechten en er is ook een volledig vegetarisch menu te krijgen.
Restaurant Blumé
Het restaurant telt 36 zitplaatsen en is bereikbaar vanaf een eigen ingang aan de Boteringestraat. Daarnaast kunnen gasten ook via het hotel bij het restaurant komen. Hotel Halbert en het dichtbij gelegen hotel Corps de Garde zijn onderdeel van Garde Hotels, van hoteliers Marloes Hemmel en Jan Akkermans. Hotel Halberts telt 66 kamers en suites, met Blumé op de begane grond. Het hotel is vernoemd naar Tjalling Halbertsma, die in 1878 in het pand woonde toen hij werkte als hoogleraar voor de Rijksuniversiteit Groningen. Blumé is een verbastering van bloem, wat is afgeleid van bloei.
Door: Nationale Horecagids