Sico de Moel van restaurant L’invité stopt met restaurant en wordt boer
Het restaurant van ondernemer De Moel stond voornamelijk bekend om de lokale en duurzame keuken. in L’invité staan gerechten met ingrediënten van Nederlandse boeren, jagers, vissers en wijn- en kaasmakers op het menu. Mensen bestelden hier gerechten als Zeeuwse scheermesjes, Amsterdams Damhert of vergeten oud-Hollandse groenten. Met simpele presentaties benadrukt De Moer een pure smaakbeleving van de gebruikte ingrediënten.
De Moel wordt boer
De chef-kok heeft op 30 kilometer van de hoofdstad een gastronomisch voedselbos en een biologische ledenwijngaard. Ondertussen staat de ledenteller op bijna 1000, voordat er überhaupt een fles is gebotteld. In de wijngaard worden verscheidene duurzame druiven verbouwd, zoals de Carbernet cortis, Satin noir en de Souvignier gris. Een van de huisleveranciers van L’invité, Diederik Beker, is betrokken bij de wijngaard.
Het voedselbos is momenteel nog in zijn beginselen. De verwachting is dat de eerste serieuze opbrengsten over vijf jaar kunnen worden opgehaald. De ondernemer hoopt dat hij op Domein Bergen op langere termijn kleinschalige horeca kan openen.
L’invité is open tot 26 februari. Daarna zal er iets anders in het pand komen. Dit is nog onbekend.
Door: Nationale Horecagids