Na vijf jaar sluit Nijmeegse restaurant De Limus haar deuren
Manuel zegt tegen Misset Horeca dat ‘het gevoel van berusting overheerst’. Hij heeft het restaurant voor bijna vijf jaar beheerd samen met zijn vrouw. Zij hebben ook de coronapandemie meegemaakt. Ondanks dat zij deze zijn doorgekomen geeft Manuel aan dat het een flinke klap is geweest.
Kostenstijgingen
Het onderhouden van een restaurant wordt alleen maar duurder, zo stelt Manuel. Hij ziet de prijs van de producten en energie omhoog gaan, net zoals een stijging voor personeelskosten. De uitbater wil die verhogingen niet doorberekenen naar zijn gasten. Om dit te voorkomen heeft de eigenaar van het restaurant besloten om er een punt achter te zetten.
Speciaal menu
In het restaurant konden gasten kiezen voor gangenmenu’s met gerechten met invloeden uit Frankrijk en Japan. Om hun tijd als restauranteigenaar van De Limus af te sluiten, is er voor de eerste twee weekende neen speciaal Japans vijfgangenmenu opgesteld. Daarna gaat het restaurant sluiten.
Brewpub en restaurant
Manuel laat daarentegen de horeca niet achter zich. De ondernemer geeft aan dat hij al een nieuwe uitdaging heeft gevonden. De Bronckhorster Brewing Company opent binnenkort een brewpup met een restaurant in de Achterhoek. Dat ziet de horecaondernemer wel zitten. Die zegt dat de combinatie van spijs en bier hem op het lijf geschreven staan en dat hij daar aan de slag gaat. Tevens geeft hij aan dat er voor het restaurant aan de Kerkstraat een nieuwe uitbater is gevonden. “De nieuwe eigenaar is een startende ondernemer uit Nijmegen”, zegt hij.
Door: Nationale Horecagids