Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Na vijf jaar sluit Nijmeegse restaurant De Limus haar deuren

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Na vijf jaar sluit Nijmeegse restaurant De Limus haar deuren
Het was een lastige beslissing voor de eigenaren Manuel en Marieke Jansen. Uiteindelijk hebben ze toch de knoop doorgehakt en besloot het echtpaar om hun restaurant De Limus aan de Kerkstraat in Nijmegen te verkopen. Met veel trots en tevredenheid kijken ze terug op de afgelopen jaren, maar sluiten vooralsnog in februari het restaurant. Dit meldt het AD. 

Manuel zegt tegen Misset Horeca dat ‘het gevoel van berusting overheerst’. Hij heeft het restaurant voor bijna vijf jaar beheerd samen met zijn vrouw. Zij hebben ook de coronapandemie meegemaakt. Ondanks dat zij deze zijn doorgekomen geeft Manuel aan dat het een flinke klap is geweest.

Kostenstijgingen

Het onderhouden van een restaurant wordt alleen maar duurder, zo stelt Manuel. Hij ziet de prijs van de producten en energie omhoog gaan, net zoals een stijging voor personeelskosten. De uitbater wil die verhogingen niet doorberekenen naar zijn gasten. Om dit te voorkomen heeft de eigenaar van het restaurant besloten om er een punt achter te zetten.

Speciaal menu

In het restaurant konden gasten kiezen voor gangenmenu’s met gerechten met invloeden uit Frankrijk en Japan. Om hun tijd als restauranteigenaar van De Limus af te sluiten, is er voor de eerste twee weekende neen speciaal Japans vijfgangenmenu opgesteld. Daarna gaat het restaurant sluiten.

Brewpub en restaurant

Manuel laat daarentegen de horeca niet achter zich. De ondernemer geeft aan dat hij al een nieuwe uitdaging heeft gevonden. De Bronckhorster Brewing Company opent binnenkort een brewpup met een restaurant in de Achterhoek. Dat ziet de horecaondernemer wel zitten. Die zegt dat de combinatie van spijs en bier hem op het lijf geschreven staan en dat hij daar aan de slag gaat. Tevens geeft hij aan dat er voor het restaurant aan de Kerkstraat een nieuwe uitbater is gevonden. “De nieuwe eigenaar is een startende ondernemer uit Nijmegen”, zegt hij.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.