Patrons Cuisiniers organiseren grootste chef’s table ter wereld
De avond in de Beurs van Berlage begon met een ontvangst met champagne en oesters, scheermessen en een garnalencappuccino van Edwin Vinke. Daarna schoven de gasten aan bij een van de 23 chef’s tables in de beurszaal uit 1903.
Ongebakken appeltaart
De gasten konden aan tafel zien hoe de chefs de gangen bereidden. De chefs maakten hun signatuurgerechten. Zo serveerde de nieuwste patron Erik Tas zijn bekende tarbot met cantharellen en truffel. Wilco Berends bereidde zijn langoustine met Thaise curry, kokos en kroepoek. Om het diner af te sluiten kwam chef Jef Schuur met een ongebakken appeltaart als dessert. Hiervoor gebruikt Schuur hele appels, eieren, bloem en boter in een kom. Vervolgens roerde hij alles door elkaar tot er een mousse ontstond die smaakte naar appeltaart.
Carrousel koken
Om de gang wisselde het keukenpersoneel en de chef. Op deze manier konden de gaten elke gang weer van een nieuw menu proeven. De sommeliers bleven wel op dezelfde plek staan om bijpassende wijnen te schenken aan de tafels. Wilco Berends noemt het ‘onwijs bijzonder’ dat alle patrons bij elkaar komen om een diner te bereiden. Hij geeft aan zeer tevreden te zijn over de kwaliteit van het diner. Berends is erg trots dat zij allen het evenement kunnen organiseren.
Erik Tas
Naast het diner in de Amsterdamse beurszaal heeft ook de inauguratie van de nieuwste patron-cuisinier Erik Tas plaatsgevonden. Hij kreeg zijn bijpassende koksbuis van zijn leermeester Erik van Loo. Tas is vereerd om deel te mogen nemen aan de club: “Les Patrons Cuisiniers bestaat uit koks en ondernemers met een prachtig bedrijf in het hoogst denkbare segment. Uit hun gedeelde visie is een vriendschap ontstaan. De gasten proeven dit niet alleen terug op het bord, maar ook in de gastvrijheid en het glas in het restaurant.”
Door: Nationale Horecagids