Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Patrons Cuisiniers organiseren grootste chef’s table ter wereld

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Patrons Cuisiniers organiseren grootste chef’s table ter wereld
Op 29 januari is op de Amsterdamse Beurs van Berlage de grootste chef’s table ter wereld georganiseerd. De initiatiefnemers zijn patron-cuisiniers Jef Schuur en Wilco Berends. Hier bereidden 25 sterrenchefs een zesgangendiner met de beste en bekendste gerechten van de topchefs, die samen goed zijn voor 28 Michelinsterren. Dit meldt de RestaurantKrant.

De avond in de Beurs van Berlage begon met een ontvangst met champagne en oesters, scheermessen en een garnalencappuccino van Edwin Vinke. Daarna schoven de gasten aan bij een van de 23 chef’s tables in de beurszaal uit 1903.

Ongebakken appeltaart

De gasten konden aan tafel zien hoe de chefs de gangen bereidden. De chefs maakten hun signatuurgerechten. Zo serveerde de nieuwste patron Erik Tas zijn bekende tarbot met cantharellen en truffel. Wilco Berends bereidde zijn langoustine met Thaise curry, kokos en kroepoek. Om het diner af te sluiten kwam chef Jef Schuur met een ongebakken appeltaart als dessert. Hiervoor gebruikt Schuur hele appels, eieren, bloem en boter in een kom. Vervolgens roerde hij alles door elkaar tot er een mousse ontstond die smaakte naar appeltaart.

Carrousel koken

Om de gang wisselde het keukenpersoneel en de chef. Op deze manier konden de gaten elke gang weer van een nieuw menu proeven. De sommeliers bleven wel op dezelfde plek staan om bijpassende wijnen te schenken aan de tafels. Wilco Berends noemt het ‘onwijs bijzonder’ dat alle patrons bij elkaar komen om een diner te bereiden. Hij geeft aan zeer tevreden te zijn over de kwaliteit van het diner. Berends is erg trots dat zij allen het evenement kunnen organiseren.

Erik Tas

Naast het diner in de Amsterdamse beurszaal heeft ook de inauguratie van de nieuwste patron-cuisinier Erik Tas plaatsgevonden. Hij kreeg zijn bijpassende koksbuis van zijn leermeester Erik van Loo. Tas is vereerd om deel te mogen nemen aan de club: “Les Patrons Cuisiniers bestaat uit koks en ondernemers met een prachtig bedrijf in het hoogst denkbare segment. Uit hun gedeelde visie is een vriendschap ontstaan. De gasten proeven dit niet alleen terug op het bord, maar ook in de gastvrijheid en het glas in het restaurant.”

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.