Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Social Capital neemt brouwerij De Prael in Amsterdam over

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Social Capital neemt brouwerij De Prael in Amsterdam over
Afgelopen maandag maakte Social Capital bekend dat zij de brouwerij De Prael in Amsterdam hebben overgenomen. In de brouwerij is ruimte voor 60 werknemers die moeite hebben met het vinden van een plek op de arbeidsmarkt. Dit meldt de CaféKrant. 

Social Capital heeft meerdere bedrijven onder zijn hoede, waaronder Happy Tosti, Lekker Brood en Milieuwerk. De bestemming van De Prael is een zogeheten ‘Hub locatie’: een plek waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt trainingen en opleidingen kunnen volgen. Vervolgens kunnen die via de detacheringspartners, zoals het Scheepvaartmuseum, de Heineken Experience of Madame Tussauds een plek krijgen om te werken.

De algemeen directeur van Social Capital, David Jansen, zegt erg trots te zijn op de ‘sociale missie' van Social Capital en is verheugd dat zij de werkzaamheden in De Prael mogen voortzetten. Daarnaast is hij enthousiast dat zij met de overname verder kunnen werken aan de droom om de slogan ‘Voor iedereen met een arbeidsbeperking die wil werken is er een leuke en betaalde plek’ waar te maken. Hij wil samen met de partners van Social Capital verder werken aan een ‘mooier en inclusiever’ Amsterdam.

De Prael

In 2002 is De Prael geopend door Fer Kok en Arno Kooy. Hun doel verschilde niet veel met die van Social Capital: het bieden van werkplekken aan mensen die moeite hebben met het vinden ervan. Zodoende startten Kok en Rooy een brouwerij met steun van Stichting DOEN. Een aantal jaren later is de brouwerij uitgebreid met een café-restaurant en een winkel.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.