Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Restaurant in hotel De Draak in Bergen op Zoom krijgt renovatie

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Restaurant in hotel De Draak in Bergen op Zoom krijgt renovatie
Er is de afgelopen tijd flink verbouwd in hotel De Draak in Bergen op Zoom. De receptie is klaar en nu zijn ze toegekomen aan het restaurant 1397. De eindbestemming voor het restaurant is een hotelbar. Frans Hazen, eigenaar van het hotel, is trots en zegt dat het ‘on-Nederlands mooi wordt’. Dit meldt het AD.

Tijdens de coronaperiode ontstond het idee om het restaurant om te toveren tot een nieuw concept, een hotelbar. Met de maatregelen, zoals afstand houden, merkte de hoteleigenaar dat er weinig plek was voor tafels. Hij kon er toen ongeveer 10 personen kwijt. Voor hem was dat het niet waard om open te blijven. Daarom besloot hij het restaurantgedeelte te verplaatsen naar de Sint Maartenszaal. Dit viel goed in de smaak en is nu definitief het nieuwe restaurant van het hotel. Toen was er ook ruimte voor Hazen om het oude restaurant op de schop te nemen.

Open keuken

De keuken van het hotel gaat verbouwd en verplaatst worden. Die komt verder naar voren in het hotel, waar nu een vergaderruimte zit. De ruimte biedt plaats voor cheftables en de keuken wordt voorzien van een glazen wand, waardoor het een soort open keuken wordt.

Het scheelt dat het gebouw niet monumentaal is. Voor de glazen wand moet een gat in de muur worden gemaakt. Dat is gelukkig geen probleem, zo zegt ook Hazen. Het zegt dat het de enige ruimte in het hotel is waar hij ‘zijn stempel nog niet op heeft gedrukt’.

Geen bijeenkomsten meer

Doordat de vergaderruimte wordt verbouwd, is er geen plek meer in het hotel voor feesten en partijen. Die worden vanaf nu in de Sint Maartenszaal gehouden. Maar de uitbater ziet dat deze toch dat de aantallen aan het afnemen zijn. Daarom richt hij zich met het restaurant op een nieuw concept. Gasten kunnen verder aan de voorkant van het restaurant met een drankje plaatsnemen en in gesprek gaan met de koks. “Heel eigentijds”, noemt Hazen het.

Hij geeft aan dat hij direct al wist dat online vergaderen zou blijven. Het scheelt reiskosten voor bedrijven, zeker als die internationaal opereren. Omdat hij daarom minder zakelijke gasten krijgt, gaat Hazen zich nu meer richten op leisure-gasten. Dat gaan ze doen door zich meer te focussen op een hoog gastronomisch niveau. Volgens Hazen werpt dat zijn vruchten al af.

Verbouwing keuken

De verbouwingen zijn dit jaar begonnen. Je loopt nu meteen de hotellobby binnen op het moment dat je hotel instapt. Het volgende bouwproject wordt de keuken. Die gaat compleet van het gas af en hergebruikt de warmte die vrijkomt tijdens het koken. Er is niet alleen aan functionaliteit gedacht.

Hazen geeft aan dat er ledverlichting komt onder de keukenbladen waardoor het in het donker lijkt alsof deze zweven. “Omdat gasten straks in de keuken kunnen kijken, willen we ook dat die sfeervol eruit ziet.”

Verbouwing naar verwachting afgerond in oktober

Hazen doelt op oktober voor het einde van de werkzaamheden. Hij denkt dat hij voorlopig nog niet klaar is met het hoteliersleven, op 71-jarige leeftijd. Hij zegt dat hij nog niet genoeg heeft gehad van het hotelleven. “Passie gaat niet met pensioen.”

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.