Speeddaten met horecatalenten in Utrecht
De horecastudenten van het ROC Midden Nederland hebben een luxepositie. In de regio staan meer dan 3.000 vacatures in de horeca open. Daarom is er genoeg keuze en kunnen de studenten kritisch naar een werkplek zoeken. De P&O manager van Van der Valk Utrecht zegt dat zij altijd zoeken naar stagiaires, van verschillende opleidingen en niveaus. Daar gaat het voornamelijk om keukenpersoneel, maar ook zijn medewerkers in de bediening welkom. De manager zegt dat werknemers niet over veel ervaring hoeven te beschikken. Ze vindt het belangrijker dat studenten plezier hebben in het volgen van een stage. Daarnaast krijgen ze ook altijd een baan aangeboden na afloop van het leertraject of de stage.
Balans tussen werk en leven
De interesse van de stagiaires is verdeeld. Waar sommige bedrijven met veel moeite studenten kunnen trekken, krijgen andere bedrijven veel aandacht van deze groep. Zo hebben The Streetfood Club en Holland Casino vrijwel geen last van de personeelstekorten. Een medewerker van Holland Casino denkt dat dit komt omdat zij uitdagingen bieden die elders niet worden aangeboden. De eigenaar van Goesting en Blue Bar1 vindt dat de belangstelling voor de mens de doorslaggevende stoot kan zijn. Hij geeft aan dat zij studenten ervaringen willen bieden en enthousiast willen maken voor het vak. Daar hoort voor hem studenten opbranden niet bij, maar juist een goede balans tussen werk en leven.
Door: Nationale Horecagids