SushiPoint viert jubileum in Woerden met feestelijke opening 40e vestiging
De onderneming bestaat nu ruim twaalf jaar en groeide de afgelopen jaren gemiddeld met vijf vestigingen per jaar. De oprichter, Hajo Bertrand, staat al 12 jaar aan het roer en is nog steeds enthousiast bezig om nieuwe vestigingen te openen.
De vestiging in Woerden is de derde op een NS station. “Een ideale locatie voor bezorging, maar ook voor personeel en klanten die vanuit de trein hun bestelling zo mee kunnen nemen.”
In Woerden staat de vestiging op het Stationsplein-Noord 6 en wordt vrijdagmiddag en -avond 3 februari van 16:00 – 21:00 uur geopend. De inwoners van Woerden, forensen, plaatselijke ondernemers en andere belangstellenden zijn van harte welkom om kennis te komen maken op de zogenaamde vrij-mi-borrel met uiteraard de mogelijkheid om sushi te proeven.
Vanaf zaterdag 4 februari is de vestiging dagelijks geopend voor afhaal en bezorging.
Van één scooter naar 28 vestigingen
Bertrand richtte SushiPoint ruim twaalf jaar geleden zelf op in Hilversum. Hij begon met één scooter, één bezorger en één sushi-chef in de keuken en nam zelf de bestellingen aan. Het aantal bestellingen groeide snel en na een jaar opende hij een tweede vestiging in Zeist. Daarna breidde de keten verder uit in heel Nederland. Inmiddels zijn er nu 40 SushiPoint vestigingen, waar ruim 1500 mensen werken. Daarvan zijn 28 zaken in handen van franchisenemers.
Sinds het begin volgt het bedrijf het credo ‘ SushiPoint Makes You Smile . Dat geldt niet alleen voor klanten, maar ook voor bezorgers, keukenmedewerkers en ander personeel. Zo helpt de keten haar Aziatische personeel met taalcursussen en staat bij koud weer voor de bezorgers een warme chocomel met slagroom klaar.
Beste nationale keten
SushiPoint krijgt veel reviews die het goed in de gaten houdt. Bij een slechte review neemt het meteen contact op met de klant om te kijken wat er verbeterd kan worden. Die klantgerichte werkwijze leverde de keten begin vorig jaar de prijs voor ‘Beste Nationale Keten’ op onder klanten van Thuisbezorgd.nl. Daarbij stemden ruim 50.000 mensen op hun favoriete restaurant. ,,Dit is een publieksprijs. Als je elke dag bezig bent met kwaliteitsverbetering en je wordt op deze wijze beloond, dan maakt je dat heel blij”, aldus Bertrand. Zijn medecompagnon Guido Ouderdorp verliet drie jaar geleden het bedrijf, maar is inmiddels teruggekeerd op het oude nest. Als bouwcoördinator heeft hij de verbouwing en opening in Woerden begeleid, daarnaast is hij verantwoordelijk voor het onderhouden van het contact met de leveranciers.
Door: Nationale Horecagids