Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Michelin voegt voor januari deze restaurants toe aan de gids

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Michelin voegt voor januari deze restaurants toe aan de gids
Elke maand maakt Michelin enkele nieuwe restaurants bekend in de Michelin-gids. Deze maand worden een restaurant uit Valkenburg en Veeningen beloond met een plekje in de befaamde gids.

Vorig jaar november is het restaurant winnaar geworden van de Entree Awards voor Best New Restaurant Design. Nu staat het restaurant in de Michelin-gids. Het restaurant is gelegen in het Limburgse Valkenburg en wordt gerund door chef Sven Nijenhuis en gastvrouw Joëlle Nijenhuis.

Michelin prijst het restaurant in de voormalige Irenekerk (1891) niet alleen om de gerechten van de chef, maar ook om het interieur. “Het vroegere orgel is een bar geworden, brute zwarte muren omringen u, het nieuwe dakgebinte springt in het oog, rondom de volledig open keuken bewondert u het werk van Sven Nijenhuis. Deze plek is bijzonder.” In Ambrozijn kookt de chef gerechten uit de Franse keuken met nieuwerwetse technieken. “Met verfijnde sauzen en oog voor gedetailleerde smaakmakers drukt hij zijn stempel. Het nauwkeurige samenspel van tonijn in carpaccio, zure room, zwarte knoflook en een zeer verfijnde jus van dashi toont de diepgang aan die chef Nijenhuis typeert. Dit is ambrozijn voor fijnproevers!”

Poortman in Veeningen

Het tweede restaurant dat nu in de gids staat is Poortman in Veeningen. Van oorsprong was Poortman een café-restaurant, maar heeft zich geëvolueerd naar een restaurant. Volgens de gids ‘dragen authentieke herinneringen bij aan de gezelligheid. In Poortman kan je klassieke gerechten bestellen zoals kalfstong met spitskool of zacht gegaarde hazenpeper met zoet opgemaakte rode kool. Michelin zegt dat het restaurant fine dining serveert met generositeit. “Kiezen uit het aantrekkelijke à la carte aanbod is een ware opgave. Want wees maar zeker dat bij Poortman de smaak overheerst.”

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.