Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

De Fam is de eerste Foodmarkt in Den Bosch, mét ruimte voor horecaondernemingen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
De Fam is de eerste Foodmarkt in Den Bosch, mét ruimte voor horecaondernemingen
In het voorjaar gaat de eerste Foodmarkt zijn deuren openen in Den Bosch: De Fam. Deze is straks te vinden aan de Korenbrugstraat in de binnenstad. Hier moeten bezoekers gerechten vanuit alle hoeken en gaten van de wereld kunnen proeven. Een ander bijkomend voordeel: er is nog ruimte voor enthousiaste horecaondernemers om hun bedrijf in de Foodmarkt te vestigen. Dit meldt de Restaurant Krant.

Er was nog geen foodmarkt in Den Bosch, maar daar was wel behoefte aan. Dat wist ondernemer en bedenker van De Fam, Stephanie Schulte, ook. Zij heeft al langer horecaondernemingen (Bistro Bon en Grand Café Carras) in de stad en kent deze als haar linker broekzak. Voor dit nieuwe concept startte ze vorig jaar een crowdfundingsactie zodat de foodmarkt kon openen. Het streefbedrag van meer dan een halve ton was binnen no-time ingezameld.

Nieuwe foodconcepten

In de Foodmarkt is nog plaats voor zeven ondernemers die een nieuwe zaak willen beginnen of een nieuwe vestiging van hun onderneming willen openen. Voor een relatief kleine investering kan dit al gerealiseerd worden. Er zitten voordelen aan. De Foodmarkt genereert aandacht, verzorgt de marketing, het is een kans om het netwerk te vergroten of creëren en de mogelijkheid om een stand te delen. De eigenaresse roept ondernemingen op om zich aan te melden.

Hotspot voor eten en drinken

De Foodmarkt is bedoeld voor mensen die een dag in de stad hebben rondgedwaald en graag willen zitten voor eten en drinken. Dat kan bijvoorbeeld in de groene oase, waar het gevuld is met tafeltjes en stoelen met plaats voor 200 mensen. Mensen die liever buiten zitten kunnen plaatsnemen op het terras. Het wordt bezoekers gestimuleerd om van zoveel mogelijk verschillende keukens te proeven. Die kunnen gasten bestellen van de menukaart bestellen. Op deze manier ontstaat het shared dining concept waar Schulte graag naartoe wil werken.

Voor meer informatie kun je terecht op de website.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.