Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Kok is na ruzie niet meer welkom in Brasserie Buuren, rechter wordt ingeschakeld

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Kok is na ruzie niet meer welkom in Brasserie Buuren, rechter wordt ingeschakeld
In 2019 is Brasserie Buuren in Alphen aan den Rijn de winnaar van de Gouden Pollepel-wedstrijd. Daar zie je de zakelijk leider en de kok op de foto glunderen met de trofee. Achter de schermen is die verhouding echter anders. De spanningen liepen op een gegeven moment zo hoog op, dat de kok niet meer in het restaurant werd gelaten. Daarom is de rechter te pas gekomen, die ervoor heeft gezorgd dat de afwikkeling van samenwerking op een nette manier verloopt. Dit meldt Omroep West.

Ondanks het succes van Brasserie Buuren ontstonden er conflicten tussen de kok van de brasserie, Stefan Fortuin, en de zakelijk leider, Sacha Veereschild. Beide zijn zij eigenaar van de zaak. Nadat het Fortuin te veel werd, meldde hij zich ziek. Toen hij in oktober van vorig jaar weer wilde beginnen met werken, wilde Veereschild hem niet meer in de keuken hebben staan. Tijdens het kort geding over het gedrag van Veereschild zegt de rechter dat dit iets was dat hij nooit had mogen doen.

De rechter vond dat Veereschild zich te veel opstelde als de baas van het restaurant, terwijl zij beide het zeggenschap hebben. De zaak is aangespannen door de kok, die vermeend nog tientallen duizenden euro’s moet krijgen van de zakelijk leider. Zijn advocaat spreekt dit tegen. Die zegt dat er al een overeenkomst was gesloten en dat ‘meneer Fortuin al centen in zijn handen heeft.’

Nieuwe overeenkomst

De rechter uit haar kritiek op de overeenkomst. Die stelt dat de winst die de Brasserie de afgelopen drie jaar heeft gemaakt te weinig is meegenomen in deze afspraken. Daarom heeft ze tijdens de zitting de beide partijen weggestuurd om tot een nieuwe overeenkomt te komen.

Dit heeft ongeveer een half uurtje geduurd. Daarna zijn de beide partijen tot nieuwe afspraken gekomen. De kok wordt vergoed voor de maanden dat hij de keuken van het restaurant niet binnen kon. Daarnaast krijgt hij bovenop de vergoeding een bedrag van 18.000 euro. Fortuin zegt dat hij nu wel klaar is met het koksleven. Die gaat een andere richting op.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.