Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Fallon Hoog Antink komt naar restaurant Vermeer in Amsterdam als nieuwe sommelier

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Fallon Hoog Antink komt naar restaurant Vermeer in Amsterdam als nieuwe sommelier
Na Simon Veldman komt er een nieuwe sommelier naar restaurant Vermeer in Amsterdam. Fallon Hoog Antink is aangesteld op deze positie. Veldman gaat een nieuwe uitdaging aan en daarom was Vermeer op zoek naar een nieuwe sommelier. Het oog is gevallen op Antink, die de positie heeft geaccepteerd. Dit meldt de Restaurant Krant.

Het wordt geen nieuwe omgeving voor Antink: de afgelopen jaren heeft zij al gewerkt als assistent-sommelier in het restaurant aan de Prins Hendrikkade. Haar passie voor wijn ontstond bij De Nederlanden in Vreeland. Na haar ervaringen daar besloot ze om de wijnopleiding te volgen aan de Academie voor Gastronomie van Peter Klosse, waar ze sommelier is geworden. Ze vond dat het na vier jaar tijd was voor een nieuwe uitdaging. En die heeft ze gevonden, bij haar oude werkgever.

Meer dan alleen wijnkennis

Antink is enthousiast over de kans die Vermeer haar heeft geboden. De maître van Vermeer, Bjorn van Aalst, heeft haar veel geleerd over het vak. Het gaat verder dan alleen wijnkennis bij Vermeer. Zo moet je volgens Antink verstand hebben van inkopen, prijsbepaling, personeel en voorraadbeheer. Het doel van Antink is om te laten zien hoe goed de wijnkelder van het restaurant is. Ze zegt dat er veel bijzondere wijnen in de kelder van Vermeer liggen. Die wil ze meer onder de aandacht brengen.

Stage bij wijngoed Heiss

Het afgelopen half jaar heeft Antink veel extra kennis opgedaan over het proces van het maken van wijn. Zo liep ze stage bij wijngoed Heiss in Oostenrijk. Daar deed ze niet alleen kennis op, maar ook mooie verhalen. Antink denkt dat dit een belangrijk onderdeel is van een goede sommelier. Die mooie verhalen leveren goede gesprekken op aan de tafel. “Daar was mijn voorganger Simon een meester in. Ik denk dat mijn smaak wat modern-forward is, wat weer goed aansluit bij de vegetarische kookstijl van de chef, Chris Naylor.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.