Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Telers uit Brabant lanceren online bestelplatform streekproducten voor horeca

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Telers uit Brabant lanceren online bestelplatform streekproducten voor horeca
Vanaf deze maand is de online verkoop van verse streekproducten via de Coöperatie Brabants Streekgoed gestart. Het bestelplatform is gericht op de zakelijke markt, zoals horeca, catering en speciaalzaken. Dit meldt ZLTO.

“Samen bieden we een mooi en compleet vers-assortiment richting horeca en retail”, zegt Walter Ansems namens het coöperatiebestuur. “Voor elke productgroep hebben we leveranciers zoals een groenteboer, kaasmakers, vleesveehouders en een ijsboer. Partijen kunnen op het online platform eerlijk, verse producten kopen met een eigen verhaal.”

De begeleiding van korte keten ondernemers om aan te sluiten op het platform is mede mogelijk gemaakt vanuit het ZLTO-project ‘Korte keten, da’s goeie handel’. Een POP-3-project met financiering vanuit het Europese Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling en de provincie Noord-Brabant.

Voordelen bestelplatform

  • Een assortiment van verse producten met officiële streekproducten-herkenning
  • Alle producten komen direct van de boer/tuinder, zonder tussenschakels, dus vers voor een eerlijke prijs
  • Alle bestelde producten worden met één levering geleverd
  • Alle bestelde producten staan op één factuur

Initiatiefnemer

Het initiatief is gestart vanuit Brabants Streekgoed, een coöperatie van voornamelijk Kempische boeren en tuinders, die zich richten op de verkoop van streekproducten. Hun kwaliteitsproducten zijn ook gecertificeerd als erkend streekproduct.

De ondernemende boer achter de Walhoeve in Goirle, Corné van Roessel, zet zich van het begin af in voor de coöperatie. “Het idee om gezamenlijk de verkoop en logistiek te organiseren, is al langer een wens van boeren en tuinders in de korte voedselketen. Met die idee is de Coöperatie verder gegaan”. In samenwerking met The Food Directors staat er inmiddels een digitaal bestelplatform op www.brabantsstreekgoed.nl

Professioneel bestelsysteem

Het online bestelplatform maakt gebruik van technologoie van Beukk. Dat is een professioneel bestelsysteem dat door meerdere aanbieders wordt ingezet. Zoals Goeie Eete voor de regio Tilburg. Inmiddels maakt ook Local Food Eindhoven en recentelijk BOER&NLekker rond onder andere Breda en Den Bosch gebruik van deze technologie.

Category Management en orderverwerking

Bij het inrichten van het bestelsysteem is het hele assortiment (dus van alle betrokken boeren en tuinders) gelijk getrokken. Om zo het bestellen voor afnemers overzichtelijk te maken. Daarbij gaat het om aantallen, soort verpakking, gewichten, prijzen, allergenen, productomschrijving, voedingswaarden en labels zoals biologisch.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.