Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Recreatiegebied het Lido in Waalwijk krijgt na 15 jaar weer horecagelegenheid

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Recreatiegebied het Lido in Waalwijk krijgt na 15 jaar weer horecagelegenheid
Vroeger stond er de bekende horecazaak Het Nieuwe Lido. Het pand ging echter in 2007 in vlammen op. Daarna is er nooit meer een horecagelegenheid bij het recreatiegebied gekomen. Tot nu. Alhoewel de komst van een grote horecagelegenheid tijd in beslag neemt, gaat deze nu van start. De opening van het horecacomplex staat gepland halverwege 2024. Dit meldt de Gelderlander.

De plannen voor een nieuwe horecazaak stonden al langer op de agenda. Nu gaat het nieuwe complex gebouw worden aan de Vijverlaan, waar voorheen Het Nieuwe Lido stond. Het heeft meer dan vijftien jaar geduurd voordat er een nieuwe horecagelegenheid naar de plas komt. Vrijwel zeker is het dat deze de naam Lido gaat dragen. Het moet een plaats worden voor mensen om te lunchen, dineren of voor een kop koffie of thee. De capaciteit zal ongeveer 200 bezoekers worden.

Bouw kost veel tijd

Al jaren zijn ondernemers René Vissers en Rogier Arntz bezig met het bedenken van de plannen voor de nieuwe horecazaak. Het proces is enorm tijdrovend. Begin vorig jaar leek de bouw in een stroomversnelling te komen. Het ontwerp was afgerond, de voorbereidingen waren al volop in gang. Ze hoopten dat de bouw midden vorig jaar kon beginnen.

Dat bleek echter niet zo makkelijk te zijn. Hoewel het lijkt alsof de bouw stilstaat, is er achter de schermen volop actie aan de gang. René Vissers, eigenaar van DAS Bouwsystemen in Dunen, stelt dat er in de tussentijd veel is gebeurd. Zo hebben ze niet alleen te maken gekregen met corona, maar is de bouw in een natuur- en waterrijk gebied lastig. Het gebouw moet bijvoorbeeld tussen twee vijvers in komen te staan. Bij het bouwen moet dan goed rekening worden gehouden met het grondwaterpeil. Ook de samenwerking tussen veel verschillende partijen neemt veel tijd in beslag.

Daarom denkt Vissers dat de bouw medio dit jaar zal starten. Hij wil daarentegen geen concrete startdatum noemen. Wel weet hij dat de bouw van het complex ongeveer een jaar gaat duren.

Twee verdiepingen

Het complex dat langs de Lido komt te staan moet twee verdiepingen hebben. Op de begane grond komt een groot terras, waar je uitzicht hebt over het water. Ook de eerste verdieping wordt verruimt met een overdekt terras.

De gemeente is al langere tijd op zoek naar een goede balans tussen recreatie en groen. Het plan voor de horeca sluit aan bij deze doelen.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.