Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Poké Perfect gaat CO2-uitstoot weergeven op menukaarten

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Poké Perfect gaat CO2-uitstoot weergeven op menukaarten
Wanneer je op de menukaarten van Poké Perfect kijkt, zie je niet alleen de ingrediënten van de gerechten staan. Vanaf nu staat ook de CO2-uitstoot van de signature dishes op de menukaart. Zo wil Poké Perfect transparanter zijn over de uitstoot per maaltijd. Dit doen zij in samenwerking met het Zweedse bedrijf Klimato, meldt Lunchroom.

Door middel van een eigen klimaatlabel wil de keten laten zien wat precies de uitstoot is van een maaltijd. Zelfs wanneer men een eigen bowl laat samenstellen, wordt berekend hoeveel CO2 de lucht in is gegaan voor de poké bowl.

Bewuster zijn van CO2-voetafdruk

De mede-eigenaar van Poké Perfect Quinta Witzel, vindt het gek dat er zo weinig informatie beschikbaar is over de uitstoot van de voedselproductie. “Waar ik eigenlijk veel te weinig van wist, was de impact die ons eten precies heeft op de wereld. Hoeveel uitstoot veroorzaakt een kip, zalm of komkommer? Het is eigenlijk gek dat dit nergens inzichtelijk is."

Uitstoot

De voedingsindustrie is goed voor meer dan een kwart van de wereldwijde CO2-uitstoot. Poké Perfect heeft de ambitie om dit naar beneden te brengen. Momenteel stoot het bedrijf al bijna de helft minder uit bij de bereiding van hun maaltijden in vergelijking met het gemiddelde. Zij willen dit nog verder reduceren. Het in kaart brengen van de uitstoot per maaltijd is voor hen een stap de goede richting in. Zo wordt de klant bewuster gemaakt van hun keuze. Naast het weergeven van de uitstoot per maaltijd, wil Poké Perfect de totale uitstoot van de keten in kaart brengen. Zo willen zij ook samen met leveranciers werken aan een duurzamere toekomst.

Om de CO2-impact van de maaltijden te compenseren, biedt Poké Perfect zijn gasten de optie om 0,25 euro extra te betalen voor hun poké bowl. Dit bedrag wordt aan Trees for All en Justdiggit geschonken. Dit zijn twee initiatieven voor vergroening.

Door: Nationale Horeacgids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.