Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Efteling gaat La Place-restaurant Panorama omtoveren

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Efteling gaat La Place-restaurant Panorama omtoveren
De Efteling en horecaexploitant Vermaat Groep hebben aangekondigd dat zij het restaurant in het attractiepark gaan ombouwen. De start van de renovatie staat gepland op 9 januari. Zowel het interieur als het exterieur krijgen een make-over. Na de verbouwing moet het pretparkrestaurant een oriëntaalse look krijgen en aansluiten bij het thema van dit gebied. Dit meldt Looopings.

De verbouwing van het Panorama-restaurant zal naar alle waarschijnlijkheid tot halverwege het voorjaar duren. Na de verbouwing moet er naar eigen zeggen 1.500 vierkante meter aan ‘horeca en beleving’ voorgeschoteld worden aan de bezoekers.

Wereld van Sindbad

Vorig jaar opende een nieuw gedeelte van het attractiepark, de Wereld van Sindbad. Ook het aangrenzende restaurant Panorama gaat zich aanpassen naar dit thema. De Efteling had eerder in 2022 al aangekondigd dat deze verbouwing in het eerste kwartaal van dit jaar zou plaatsvinden.

Naast de uiterlijke veranderingen is er tijdens de verbouwing ook onderhoud gepland. Zo moeten er onderhoud plaatsvinden voor onder andere de toiletten, serre en het dak. Daarom is het restaurant tot de heropening gesloten. Wanneer het restaurant zijn deuren weer opent, zal het een nieuwe naam krijgen. Over de naam en de ontwerpen is nog geen informatie vrijgegeven.

Verouderd restaurant

Restaurant Panorama, dat al zeventig jaar de horecagelegenheid is van de Efteling, is na al deze jaren flink verouderd. Een horecamanager vertelde afgelopen jaar dat zij er al vijftien jaar over spreken om het restaurant af te breken en een nieuwe te bouwen. Zo ver is het daarentegen niet gekomen, zij hebben gekozen voor een verbouwing in de plaats daarvan.

Vermaat Groep

Voor het faillissement van de V&D was de La Place hun horecatak. In 2016 is deze overgenomen door de Jumbo. Sinds 2020 is de Vermaat Groep de nieuwe franchisenemer van het restaurant in de Efteling.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.