Restaurant in Hoek van Holland wil nieuw leven blazen in badplaats
Beide hebben ze al veel in de horeca gewerkt. De afgelopen vier jaar hebben ze dat gedaan bij café ’t Fust in Hoek van Holland. Dit café staat ook te koop, omdat zij zich volledig willen richten op het restaurant. Naast het café zijn ze tevens eigenaar geweest van restaurant Wapen van 1881. Daar zijn ze wegens omstandigheden mee gestopt, maar ze wilden niet stilzitten.
De sfeer in restaurant De Jongens moet gezellig zijn, met een lage drempel. Je moet de gezelligheid en de warmte voelen wanneer je binnenstapt, stelt Joey. “Een soort woonkamer-plus”. Daarvoor hanteren zij een simpele, smaakvolle kaart met onder andere visgerechten.
Hoek van Holland als toeristische trekpleister
De gemeente Rotterdam had als bestemming voor de Hoek van Holland dat het een toeristische trekpleister zou worden. Bij een trekpleister hoort een divers aanbod van horeca. Maar veel horecabedrijven die gevestigd zijn aan de badplaats sluiten veelal hun deuren. Joey vindt dat erg jammer voor de Hoek van Holland. Hij zegt dat het een dorp in ontwikkeling is en dat het rare tijden zijn geweest voor de horeca. Bedrijven hadden minder inkomsten terwijl de kosten bleven stijgen. Daarentegen ziet Joey een opmars van nieuwe ondernemers, die nieuwe plannen hebben.
Joey vervolgt: “Door continuïteit in de horeca van de Hoek van Holland wordt de badplaats veel aantrekkelijker, want de mensen in en buiten de Hoek van Holland kunnen dan kiezen waar ze heen gaan. Dat is veel beter.”
Door: Nationale Horecagids