Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Geen tuinterras meer bij restaurant De Kok & De Tuinman in Rotterdam

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Geen tuinterras meer bij restaurant De Kok & De Tuinman in Rotterdam
Omwonenden bij restaurant De Kok & De Tuinman hebben geklaagd over het terras in de tuin van het restaurant. Daarom mogen daar geen gasten meer plaatsnemen. Het opmerkelijke is echter dat de omwonenden die de klachten hebben ingediend niet aan de tuin wonen. Daarom is het team van het restaurant met een petitie begonnen om het terras weer te mogen openen. Dit meldt De Havenloods. 

Het lunchrestaurant is gevestigd in een oude school aan de Koningveldestraat in Rotterdam. Daar vind je ook Gallery Untitled. De locatie is een hippe plek waar duurzaamheid voorop staat. Aan de achterkant van het gebouw, in de tuin, hebben de eigenaren van het restaurant een terras aangelegd. Daar kunnen gasten genieten van de vijver of kletsen en genieten van de gerechten uit de keuken.

Geen terrasvergunning

Nu moeten de bezoekers binnen van hun eten genieten. De tuin mag niet meer worden gebruikt na een melding afgelopen december. Er zou geen terrasvergunning zijn voor de tuin. Daar komt bij dat de gemeente Rotterdam geen terrasvergunningen meer verleend voor binnentuinen. Oude binnentuinen die al een vergunning hebben mogen blijven zolang deze in hun originele staat blijven. Het terras bij De Kok & De Tuinman werd gedoogd, maar dat gebeurt nu niet meer. De eigenaar van het restaurant spreekt van verdriet onder hen.

WhatsApp melding

De omwonenden die overlast ervaren van het restaurant, konden dit middels een WhatsApp bericht aangeven. Dit hebben de omwonenden die de klachten hebben ingediend niet gedaan. Die zijn rechtstreeks naar de wijkraad gestapt.

Petitie voor tuinterras

Hierdoor probeert het restaurant met een petitie ervoor te zorgen dat de gemeente zijn besluit terugdraait. “De tuin is voor ons meeste dierbare bezit en die willen we graag blijven delen. Indien het mogelijk is ons terras te openen, zullen wij uiteraard altijd rekening blijven houden met onze buren.”

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.