Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Voor de 24-jarige Daymian Boenink uit Zelhem is zijn eigen restaurant een droom die uitkomt

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Voor de 24-jarige Daymian Boenink uit Zelhem is zijn eigen restaurant een droom die uitkomt
Met 24 jaar oud staat hij nog aan het begin van zijn leven, maar hij heeft nu al grote plannen. Dit jaar gaat hij beginnen met zijn eigen horecazaak, een Italiaans restaurant aan de Bleekstraat in Hengelo. Boenink wilde voor het restaurant een korte naam bedenken die lekker over de tong rolt. Zo kwam hij uit op Pipa, een combinatie van pizza en pasta. Dit meldt Contact Zuid.

Gasten kunnen op 8 januari voor het eerst een kijkje komen nemen in het restaurant, het zal dan geopend zijn van 15:00 tot 18:00 voor belangstellenden en toekomstige gasten. De week erop zal het restaurant zijn deuren volledig openen en doet dit van woensdag tot zondag. Het restaurant heeft ongeveer 30 zitplekken met een zicht op de open keuken en bar, maar er is ook afhaalmogelijkheid.

Flink verbouwd

Het pand waar Daymian zijn restaurant heeft zitten was voormalig een pizza- en shoarmarestaurant. De ovens stonden nog in de keuken, in principe hoefde Daymian enkel de stekker erin te doen. Maar hij besloot om dit niet te doen. Hij wil bij de gasten een indruk achterlaten. Hij wil er zijn eigen ding van maken, met een Italiaanse sfeer.

Vandaar dat er de afgelopen maanden veel is verbouwd in het nieuwe restaurant. De muur is vervangen, de muren geverfd en er is nieuw meubilair aangeschaft. Boenink kreeg hierbij veel hulp van vrienden en familie. Hij vertelt dat hij het nooit had gekund zonder de steun van zijn ouders.

Van werknemer naar werkgever

Daymian heeft als jongen al in de horeca gewerkt. Daar leerde hij het pizzabakken van Italiaanse koks. Dat deed hij zelfs zo goed, dat hij de leiding kreeg over de keuken. Daymian verklaart dit door te zeggen dat hij snel leert in de praktijk. Daarnaast is hij altijd gek geweest op eten bereiden en is hij van zichzelf al ondernemend.

Het afgelopen jaar heeft Boenink als leidinggevende in een supermarkt gewerkt. Ondanks dat hij daar veel leerde, wist hij dat hij dit niet langer wou doen. Toen deze gelegenheid op zijn pad kwam wist hij het direct. Hij zegt dat dit niet meer voelt als werken. En als zijn familie tegen hem zegt dat het echt zijn ding is, dan gaat hij denken en beseft hij zich dat dit ook het geval is.

Bediening gezocht

Het team is ondertussen bijna compleet. Het enige dat Boenink nog zoekt zijn een paar enthousiaste jongens of meiden die hem willen meehelpen in de bediening. Daarbij zegt hij dat hij het liefst iemand heeft die graag een praatje blijft maken met de gasten. Want volgens hem gaat de sfeer en gezelligheid erg belangrijk worden in het restaurant.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.