Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Voorlopige belastingaanslag: ondernemers blijven hun belasting zo de baas

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Voorlopige belastingaanslag: ondernemers blijven hun belasting zo de baas
Deze maand ontvangen alle ondernemers een brief van de Belastingdienst met de voorlopige aanslagen voor inkomstenbelasting. Zo betalen ondernemers belasting gedurende het hele jaar in plaats van in één keer aan het einde van het jaar. Dit meldt Foodclicks. 

De Belastingdienst zegt dat het de ondernemers aanraadt om de gegevens van de voorlopige aanslag goed te controleren. Indien deze niet kloppen kunnen de ondernemers die direct wijzigen. Op deze manier blijven ondernemers hun belasting de baas.

Door de voorlopige aanslag betalen ondernemers gespreid belasting. Op deze manier hoeft een ondernemer geen potje opzij te zetten en dat is vaak een stressfactor minder.

Gegevens wijzigen

Deze voorlopige aanslag is een schatting, gemaakt op basis van de meest recente gegevens die de Belastingdienst van de ondernemers heeft. Zo kan het voorkomen dat de gegevens niet kloppen. Dit kan gebeuren wanneer de persoonlijke situatie veranderd of wanneer er een verandering is in de financiële situatie van de onderneming. Op dit moment is het van belang om de gegevens aan te passen. Dit kan via de app of via de website van de Belastingdienst. Het duurt zes tot acht weken voordat een wijziging is behandeld, maar vaak gaat het sneller.

Geen voorlopige aanslag voor nieuwe ondernemers

Wanneer een ondernemer in het voorgaande jaar is gestart, krijgt deze waarschijnlijk nog geen voorlopige aanslag. Wel kunnen ondernemers het zelf aanvragen, dan betalen zij de inkomstenbelasting in termijnen en hoeven zij aan het einde van het jaar niks of bijna niks bij te leggen. Indien je geen voorlopige aanslag wilt opgeven, dan is het advies om alvast een spaarpotje te maken voor deze belastingen.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.