In Amsterdam staat het beste Italiaanse restaurant van Nederland
De verbazing bij Fabio is groot: “Vorig jaar werden we nog 30. Ik probeer elke dag weer beter te koken, dus het is mooi dat dit wordt opgemerkt”. Voor de uitreiking reisde Antonini naar Milaan, waar hij zijn collega’s vanuit de hele wereld ontmoette. “Erg leuk om collega’s uit Shanghai, Dubai Washington en Singapore te ontmoeten.”
De keuken van Fabio is anders dan een conventionele Italiaanse keuken. Hij serveert onder andere geen pizza’s. Dat is iets dat niet veel gebeurd in deze keuken. Fabio zegt hierover: “Maar hoeveel Nederlanders ken jij die puur Nederlands koken? Juist: geen. Waarom zouden Italianen dan alleen maar klassiek Italiaans mogen koken? We maken trouwens wel iedere dag verse pasta.”
Keuken van het Ongewenste Dier
Een ander aspect waar het restaurant zich mee onderscheidt is hun samenwerking met Keuken van het Ongewenste Dier. Dit is een leverancier van producten van ongewenste diersoorten. “Kraaien, meerkoeten en zwanen worden massaal geschoten in Nederland, maar niet gegeten”, verklaart Antonini. “Bij ons vind je wél kraaienborst op het menu. En kraai is lekker, lekkerder dan duif.”
‘Mijn filosofie aanpassen, dat doe ik liever niet’
Fabio geeft aan dat hij het waardeert dat hij erkenning krijgt voor zijn werk door deze prijs, maar dat hij die alleen wil ontvangen voor wat zij doen in het restaurant. “Mijn filosofie aanpassen voor een prijs, dat doe ik liever niet.”
Door: Nationale Horecagids