Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

In Amsterdam staat het beste Italiaanse restaurant van Nederland

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
In Amsterdam staat het beste Italiaanse restaurant van Nederland
Elk jaar wordt de 50 Top Italy verkozen. Dit is een Italiaanse prijs voor onder andere de beste Italiaanse restaurants buiten het mediterraanse land. Pianeta Terra in het centrum van Amsterdam is verkozen tot het 19  beste restaurant buiten Italië. Daarmee is Fabio Antonini (55) de eigenaar van het beste Italiaanse restaurant in Nederland. Dit meldt het Parool.

De verbazing bij Fabio is groot: “Vorig jaar werden we nog 30. Ik probeer elke dag weer beter te koken, dus het is mooi dat dit wordt opgemerkt”. Voor de uitreiking reisde Antonini naar Milaan, waar hij zijn collega’s vanuit de hele wereld ontmoette. “Erg leuk om collega’s uit Shanghai, Dubai Washington en Singapore te ontmoeten.”

De keuken van Fabio is anders dan een conventionele Italiaanse keuken. Hij serveert onder andere geen pizza’s. Dat is iets dat niet veel gebeurd in deze keuken. Fabio zegt hierover: “Maar hoeveel Nederlanders ken jij die puur Nederlands koken? Juist: geen. Waarom zouden Italianen dan alleen maar klassiek Italiaans mogen koken? We maken trouwens wel iedere dag verse pasta.”

Keuken van het Ongewenste Dier

Een ander aspect waar het restaurant zich mee onderscheidt is hun samenwerking met Keuken van het Ongewenste Dier. Dit is een leverancier van producten van ongewenste diersoorten. “Kraaien, meerkoeten en zwanen worden massaal geschoten in Nederland, maar niet gegeten”, verklaart Antonini. “Bij ons vind je wél kraaienborst op het menu. En kraai is lekker, lekkerder dan duif.”

‘Mijn filosofie aanpassen, dat doe ik liever niet’

Fabio geeft aan dat hij het waardeert dat hij erkenning krijgt voor zijn werk door deze prijs, maar dat hij die alleen wil ontvangen voor wat zij doen in het restaurant. “Mijn filosofie aanpassen voor een prijs, dat doe ik liever niet.”

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.