Primeur restaurant Gouda: verwarmde terrasstoelen
Het gebruiken van heaters was geen optie voor het bedrijf. Het restaurant zegt: “Nu energie besparen, en hier verantwoordelijker mee omgaan, al maanden een belangrijk punt in de wereld is hebben we geprobeerd hier al een mooie eerste stap in te maken. We hebben al jaren heerlijke terrasverwarmingen in de parasols zitten maar deze vreten stroom.”
Wanneer iemand gaat zitten op de stoelen of banken gaan de verwarmingselementen automatisch aan. Zodra iemand weer opstaat gaan deze elementen weer uit. Wanneer het te warm wordt voor de gast is er een knop waarmee de verwarming handmatig uitgezet kan worden.
Van 700 watt per persoon naar 40 watt
Om de verschillen in energie in cijfers uit te drukken, zegt Belvedère: “Een terrasheater die we nu in de parasol hebben is 1400 watt en verwarmd ongeveer twee personen, wat neerkomt op 700 watt per persoon. Daarnaast gaat best wat hitte verloren aan de buitenlucht. Deze nieuwe verwarmde kussens hebben geen warmteverlies en verbruiken maar 40 watt per persoon.”
Door: Nationale Horecagids