Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Kerstlunch tegen eenzaamheid georganiseerd door Delftse studenten

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Kerstlunch tegen eenzaamheid georganiseerd door Delftse studenten
Afgelopen maandag konden eenzame Delftenaren langskomen bij de studentenvereniging Virgiel om deel te nemen aan een kerstlunch. Deze is georganiseerd door Studenten Vrijwilligerswerk en Eén tegen Eenzaamheid. Ongeveer 60 ouderen, studenten en jongeren gingen samen in gesprek tijdens de lunch. Dit meldt omroep West. 

“Als je zo alleen bent, dan voel je je hier zo welkom. Voor mij betekent dit heel veel”, zegt een vrouw. Het contact met anderen en de kerstlunch vallen doen de deelnemers erg goed. “Dat je eindelijk, na al die jaren, toch weer met andere mensen in aanraking komt. Dat je merkt dat heel veel mensen toch nog een mooi hart hebben en bij wie je terecht kunt.”

De lunch komt voort uit een actie die tijdens de pandemie is opgezet. Mensen konden elkaar toen kerstpakketten sturen tegen eenzaamheid. “Dit jaar wilden we dat wat uitbreiden door een echte ontmoeting te laten plaatsvinden”, zegt Manouk Olthof van Studenten Vrijwilligerswerk Delft. “Studenten leven nu nog heel erg apart van ouderen, maar ik denk dat wij elkaar heel veel kunnen bieden.”

Mix van Delftenaren

Delftenaren die op zoek zijn naar sociaal contact, vrijwilligers, studenten en scholieren. Het was een mix van veel verschillende groepen mensen die samen van de lunch hebben kunnen genieten. Dat maakt het volgens een scholier ‘echt super leuk’. “Contact zoeken met oudere mensen, dat doe ik eigenlijk nooit. En ik dacht dat we bij een bejaardentehuis zouden lunchen. Maar dit had ik echt niet verwacht.”

High tea

Wie niet aanwezig kon zijn bij de lunch kan nog wel aanschuiven bij de high tea maandag. Ook deze is georganiseerd om eenzaamheid tegen te gaan. Komende donderdag gaan honderden vrijwilligers kerstpakketten rondbrengen bij mensen in de stad, waar ze dan graag een praatje mee maken.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.