Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ondernemers in de gemeente Bronckhorst doen mee aan ‘Deuren Dicht’- actie

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Het is oude truc in de retail en horeca: het open houden van de buitendeuren. Zo moeten mensen naar binnen worden gelokt. Daar kleeft in deze tijd wel een nadeel aan. De energieprijzen rijzen de pan uit. Deze maand komt daar verandering in. Veel ondernemers in Bronckhorst zullen tijdens de wintermaanden de deuren dicht houden. Op deze manier willen de ondernemers bijdragen aan een duurzamer beleid. Natuurlijk bespaart het hen ook op de energierekening. Dit meldt Contact Noord.

Achterhoek Onderneemt Duurzaam, de Achterhoekse gemeenten en ondernemingsverenigingen hebben samen een actie op touw gezet om energie te besparen. Daar hebben ondernemers in de gemeenten zich nu ook bij aangesloten.

Afgelopen vrijdag overhandigde wethouder Antoon Peppelman het bordje, dat ondernemers krijgen die meedoen aan de actie, aan Riske Legtenberg-Lourens van winkel ‘Van Sinckel’. “Het is een mooi initiatief in deze tijd waar we het continu over energie hebben”, vertelt Peppelman. “Elke winkelier moet hieraan meedoen, om samen de bewustwording van de klimaatverandering te vergroten”, voegt hij toe. Volgens Peppelman zijn er alleen maar winnaars als meer ondernemers meedoen aan de actie. “Het is in het belang van ons allemaal dat we zo min mogelijk energie gebruiken.”

Bordje: ‘deuren dicht, maar we zijn open!’

Riske is in aanmerking gekomen met de actie door een collega-ondernemer. Ze vond het een goed idee om deze actie over te nemen in Bronckhorst. “We hebben allemaal hoge energiekosten. Wij hadden als Van Sinckel altijd de deur wagenwijd openstaan, omdat we dat gewoon uitnodigend vinden. Dat is door de hoge kosten niet meer mogelijk”, zegt ze. Door de gesloten deuren wordt het echter wel minder duidelijk voor mensen of het bedrijf ook open is of niet. “Het bordje helpt hier heel goed bij. Het nodigt uit om binnen te komen en er staat duidelijk op dat we open zijn. Ik roep alle ondernemers op om mee te doen aan deze actie. Het werkt erg goed en ik vind het belangrijk dat we uniformiteit uitstralen.”

Actie ‘Deuren Dicht’

De actie is opgezet door Achterhoek Onderneemt Duurzaam, de gemeenten en ondernemersverenigingen. Jan Straatman, programmamanager van AOD, zegt: “Met het sluiten van de deur kan heel eenvoudig de energierekening worden verlaagd. Natuurlijk zijn de deuren wel wagenwijd open voor hun klanten”. Meedoen aan de actie is gratis. Ondernemers kunnen een bordje aanvragen bij de lokale winkeliersverenigingen.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.