Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Sterrenrestaurant gruwelt van kritiek op het openhouden deuren na overlijden patissier

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Sterrenrestaurant gruwelt van kritiek op het openhouden deuren na overlijden patissier
Afgelopen week heeft zich een naar voorval gedaan bij een tweesterrenrestaurant in het Limburgse dorpje Reijmerstok. Daar is vorig weekend de patissier overleden aan een hartstilstand. Het restaurant besloot toch zijn deuren te openen die avond. Dit leidde tot veel kritiek op sociale media en het restaurant werd bestookt met negatieve reacties. Dit tot afgrijzen van de collega’s. “Pieter zou niks anders gewild hebben”. Dit meldt het AD.

In het weekend van 3 en 4 december was 54-jarige patissier Pieter Taselaar bezig met het voorbereiden van het avonddinner, toen hij zich plots onwel begon te voelen en in elkaar zakte. Er is ter plekke geprobeerd hem te reanimeren, maar de hulp mocht niet meer baten. Eigenaar Hans Wolde schrijft erover in een verklaring op sociale media dat “onze Piet is gestorven tussen al zijn Brut-familieleden op de plaats waar hij het liefste was. Wij zullen Piet in ons Brut hart meedragen. Zijn Pieterserie zal nooit meer hetzelfde zijn, maar hij zal vol trots meekijken naar de door hem opgeleide secondanten patissiers”.

Restaurant stuit op veel kritiek

Nadat alles zich had voorgedaan, kondigde het restaurant aan open te blijven die avond en dat bestaande reserveringen op het laatste moment afzeggen niet mogelijk was. Dit statement leidde tot veel kritiek op sociale media. “Ik vind niet het niet bij professionaliteit horen, als je beslist open te blijven. Zeker niet als iemand veertien jaar tijd gaf voor jouw zaak”, wordt door iemand op sociale media geuit. “Wat een empathische tent. Je verliest je collega na een tevergeefse reanimatie. En dan blijf je gewoon lekker open en doorkoken. Alsof er niets gebeurd is. Hoezo dollartekens”, schrijft een ander.

Het restaurant reageert verbijsterd op de kritiek die zij hebben ontvangen. “Het is misselijk hoe collega’s en niet-wetende mensen hier op reageren”, schrijft Brut172 in een verklaring. “Ons team is zo professioneel geweest dat het de zaterdagavond door geworsteld heeft”. Volgens het restaurant was er geen optie om mensen af te bellen die ‘misschien wel maanden hiernaartoe hebben geleefd”. Ook vindt het restaurant dat de mensen die de berichten hebben geplaatst ‘zich moeten schamen’. “Pieter had niks anders gewild! Ik hoop dat jullie nooit voor deze keuze hoeven te staan! We hebben het al moeilijk genoeg. Het heeft niks met geld te maken”.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.