Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Restaurant Sqaure ’47 opent zijn deuren op het Schouwburgplein in Rotterdam

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Restaurant Sqaure ’47 opent zijn deuren op het Schouwburgplein in Rotterdam
Afgelopen week is een nieuw restaurant in Rotterdam geopend op het Schouwburgplein. Het gaat om restaurant Square ’47. De naam symboliseert het jaar dat het Schouwburgplein is opgezet. De leiding van het restaurant wordt genomen door twee ervaren horeca-uitbaters: Arnold van Strien en Alex Wolf. Op de menukaart komen gerechten te staan met internationale invloeden. Chef Illy Vroomen geven in de keuken hun eigen draai aan de gerechten. Dit meldt Entree Magazine.

Het restaurant bestaat uit twee verdiepingen. De bovenste verdieping dient als private dining room en heeft een dakterras. De begane grond is gereserveerd voor het restaurant.

In het restaurant kan men veel verschillende activiteiten doen: je kan hier lunchen en borrelen, maar ook uitgebreid dineren. Voor de lunch of diner kunnen gasten kiezen uit een uitgebreid menu, de zaak wil zich niet beperken tot één keuken.

Ondernemers van Square ‘47

In 2015 opende Van Strien zijn feestcafé De Kapitein in Breda. Ook opende hij Aan Boord: een evenementenlocatie en restaurant in één. Hij is betrokken bij veel projecten, zoals de kroegentocht die op 11 november in Breda heeft plaatsgevonden. Om het portfolio af te maken speelt hij een actieve rol in de behartiging van belangen van horecaondernemers in Breda. Hij zegt dan ook: “Ik ben een rasondernemer. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en verbeteringen op de werkvloer”.

Wolf is momenteel ondernemer van Lust in Barendrecht. Lust is een tapaszaak, die hij samen met een compagnon in 2011 heeft opgezet. Inmiddels is het een begrip geworden in de regio en draait het volledig autonoom. Na het faillisement kreeg Lust in 2018 een nieuwe serieuze broer erbij: Bonheur by Lust. Fijnproevers vanuit de hele regio komen deze bistro bezoeken.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.