Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

La Place neemt tweede Efteling-restaurant over

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
La Place neemt tweede Efteling-restaurant over
Momenteel is La Place aanwezig in zelfbedieningsrestaurant Panorama in de Efteling. Daar willen zij een extra horecagelegenheid aan toevoegen. Binnenkort gaat de horecaketen ook het gelijknamige a-la-carte restaurant in het attractiepark overnemen. Dit meldt Looopings. 

In het voorjaar van 2022 werd het La Place restaurant in het entreegebied van de Efteling gesloten en afgebroken. Het concept bleef voortbestaan, en verhuisde naar het zelfbedieningsgedeelte Panorama in het attractiepark.

Vanaf begin volgend jaar moet La Place het a-la-cartegedeelte restaurant overnemen. Op dit moment wordt het nog uitgebaat door de Efteling zelf, maar daar moet dus verandering in komen. Na een verbouwing wordt er een nieuw horecaconcept geïntroduceerd.

Tekort aan personeel

De samenwerking tussen de Efteling en La Place verloopt goed. Het heeft voor- en nadelen voor het attractiepark. Aan de ene kant neemt La Place zijn eigen werknemers mee, wat een mooi voordeel is in deze tijdens van arbeidskrapte. Daarentegen zorgt het concept van La Place voor een generieke sfeer, die allesbehalve Efteling is. La Place restaurants vind je immers overal in het land.

Panorama gaat uiteindelijk onderdeel worden van het nieuwe themagebied Wereld van Sinbad. Dat vertelde Efteling-directeur Fons Jurgens in juni 2021. Het zal samengaan met Vogel Rok, bootjesmolen Sirocco en waterspeelplaats Archipel. “Op een later moment wordt ook de bestaande horecalocatie Panorama aangepast naar het oriëntaalse thema van Sinbad”, vertelde Jurgens destijds.

Situatie tweede fase onbekend

“Zodoende is dit gebeid in Reizenrijk geoptimaliseerd als gasten over een paar jaar richting de attracties in het oostelijke uitbreidingsgebied wandelen”. Hoe en wanneer de tweede fase van het Sinbad-project verloopt, is nog niet onthuld. De huidige status is niet bekend.

Wanneer er meer informatie beschikbaar is, zal er volgens een woordvoerster van de Efteling een persbericht volgen.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.