Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Gelderlandse horeca heeft bijna geen plek meer met Kerst: ‘We zitten vol’

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Gelderlandse horeca heeft bijna geen plek meer met Kerst: ‘We zitten vol’
Je moet snel zijn als je in Gelderland nog een tafeltje wilt reserveren in een restaurant met Kerst. Bij de meeste plekken is het een echte stormloop met reserveringen. Veel uitbaters moeten daarom “nee” verkopen aan gasten. Dit meldt RN7.

Veel restaurants in de provincie Gelderland zitten al vol met Kerst: “We krijgen alleen maar telefoontjes met mensen die vragen of er nog plek is”, zegt een medewerker van een restaurant in Nijmegen. Het is een mooie meevaller in tijden van prijsstijgingen en oplopende energiekosten. “We zitten al best een tijdje volgeboekt voor de kerstdagen”, vertelt ook Karina van der Kolk van ’t Raedhuys in Duiven. “Mensen zagen het al twee jaar op rij door hun neus geboord worden, daarom zijn ze er nu op tijd bij”, voegt ze toe.

Veel mensen kijken uit naar Kerst. Zonder enige vorm van beperkingen in verband met corona betekent dit ook veel drukte in de horeca. De meeste ondernemers zien dit als grootste oorzaak voor de hausse aan reserveringen. Eén van die ondernemers is Sander Wind, eigenaar van restaurant FortVier en voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland regio Gelderland: “Ik hoor het veel terug, mensen hebben weer zin in een avondje uit met Kerst”.

Afhaalconcept voor Kerst

Een concept dat de afgelopen jaren populair is geworden, is het leveren van een afhaalservice voor Kerstdiners voor gasten. Wind denkt dat het gaat om een “overblijfsel uit de coronaperiode”. De afgelopen jaren heeft de horeca last gehad van de lockdowns rond Kerst. Ondernemers hebben toen massaal afhaalservices opgezet om alsnog omzet te kunnen maken. Op sommige plekken liep dat zelfs zo goed, dat deze zaken ook dit jaar weer afhaalmaaltijden aanbieden.

Randy Meerbeek van Wapen van Heeckeren in Hummelo hanteert ook dit concept: “We zitten vol op beide Kerstdagen. Maar met Kerstavond zijn we dicht en bieden we de mogelijkheid om in de middag af te halen”.

Raymond Kluit van De Watermolen gaat zelfs nog een stapje verder: “Ons restaurant is tijdens de Kerstdagen gesloten en we gaan precies hetzelfde doen als afgelopen jaren. En dat gaat weer heel druk worden. Er is grote behoefte aan”.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.