Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vlak voor de feestdagen blijkt tekort aan champagne in de horeca

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Vlak voor de feestdagen blijkt tekort aan champagne in de horeca
De crisissen houden niet op met komen: van personeelstekorten tot stijgende energie- en inkoopprijzen. Maar zo vlak voor de feestdagen doet zich een ander probleem voor. In de horeca heerst een tekort aan champagne. Dat terwijl de vraag naar exclusievere champagnes groter is dan ooit, vertelt Schilo van Coevorden van restaurant Taiko in Amsterdam. Dit meldt Entree Magazine.

De bodem van de champagnevoorraad komt in zicht, liet een topman van LVMH, Louis Vuitton Moët Hennessy, onlangs weten. Er wordt in deze kringen al gesproken over de Roaring Twenties, de periode na de Eerst Wereldoorlog, die gekenmerkt wordt door het vele feesten en drinken. Ook in Nederland werd er nooit zoveel champagne gedronken als nu. Dit leidt al tot lege schappen, maar dit beeld zal waarschijnlijk nog vaker voorkomen. Vooral de champagnes van kleine en exclusievere huizen zijn schaars.

Horeca heeft moeite

Het is niet alleen lastig voor consumenten om een flesje champagne te bemachtigen. Dit geldt ook voor de horeca. Vaak krijgen zij een nee te horen wanneer zij proberen een exclusievere fles te bestellen. De enige manier waarop horecaondernemers nu, met geluk, champagne kunnen krijgen, is door een goede relatie te hebben met de leverancier. Dat is jammer, want juist nu de gasten graag iets willen bestellen dat meer oplevert kunnen de horecaondernemingen het niet serveren.

Coronacrisis

De champagnetekorten zijn ontstaan tijdens de coronacrisis. Wat ook opvalt is dat een crisis vaak leidt tot een hogere verkoop van champagne. Meer mensen zitten thuis en zijn daar meer champagne gaan drinken. Nu de horeca weer open is willen ze ook buitenshuis van een glaasje genieten. Mensen willen het leven vieren. Daarbij zien we, vaak onder jongeren, dat de belangstelling voor luxeproducten en luxemerken groeit.

Feestmaand

De tekorten komen extra slecht uit voor de horeca omdat de feestmaand is aangebroken. In de decembermaand wordt altijd de meeste champagne gedronken. Nu is er wel goed nieuws: de voorspelling voor volgend jaar is dat de champagnevoorraden weer bijgevuld zullen worden.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.