Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Bij deze top 7 restaurants in Groningen moét je een keer gegeten hebben

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 13 min
location_on [xx]km
Bij deze top 7 restaurants in Groningen moét je een keer gegeten hebben
Wanneer je in Groningen bent en wilt weten waar je van het lekkerste eten in de stad kunt genieten, dan moet je snel verder lezen. De Nationale Horecagids heeft de top 7 van beste en meest interessante restaurants in Groningen voor jou samengesteld. Maar voordat je direct naar binnen wilt stormen, zorg wel voor een reservering om zeker te zijn van een plekje!

In Groningen is de gastronomische wereld flink uitgebreid de afgelopen jaren. Met restaurants die gerechten maken vanuit de hele wereld is er keuze genoeg. Daarom is deze lijst ook zo divers mogelijk, zodat er voor elk wat wils is.

#1: De Betere Tijden

We trappen de lijst af met De Betere Tijden. Met een waardering van 5,0 sterren en bijna 500 beoordelingen spant De Betere Tijden de kroon van beste recensies voor restaurants in Groningen op TripAdvisor. En terecht, want het huiskamerrestaurant staat erom bekend in de kleine ruimte die zij hebben grote magen te vullen. Een snel team met gepassioneerde medewerkers maakt het een aangename plek om samen te komen voor een kwalitatief hoogstaand diner.

“Klein intiem ‘restaurant’. Sfeer van een eetcafé maar kwaliteit van een sterrenrestaurant. We hebben super goed gegeten en de bediening was heel vriendelijk. Echt een aanrader!!!”

Opgericht in 2012 als Grand Café heeft De Betere Tijden zich opgewerkt tot een restaurant. Daar houd je nog steeds de ongedwongen sfeer, maar kun je nu genieten van een uitdagendere keuken.

#2: Dokjard

Wanneer je eens iets anders wilt dan bijpassende wijnen, probeer dan eens de begeleidende bieren naast de gerechten van Dokjard. De bieren die zij serveren worden namelijk in het pand gebrouwen. De bistro vestigt zich in een oud pakhuis aan de Noorderhaven. Van oorsprong werd het pand gebruikt door de Noord-Nederlandse Clichéfabriek en drukkerij. Later heeft het pand in de jaren ’70 een tijdje gefungeerd als Chinees restaurant, waar de culinaire reis van het pakhuis begon. Nu serveert Dokjard er zijn eten en drinken uit de Nederlandse keuken. De 4,8 sterren op Google laten zien dat zij hun werk serieus nemen.

#3: Hanasato

Het enige écht klassiek Japanse restaurant in Noord-Nederland. Hier kun je de traditionele smaken beleven van de Washoku kookstijl, waarin gezond en gebalanceerd eten de speerpunten zijn. Bij Hanasato wordt als hoofdgerecht Shabu-Shabu geserveerd: een pot met bouillon die op tafel staat, waarin je zelf groenten en vlees kan bereiden. Hier kan je de Wagyu beef proberen, een speciaal koeienras uit Japan dat bekend staat om zijn rijke smaak en mals vlees.

Het restaurant wordt daarnaast elk jaar vermeld in de Michelin Gids, waarmee kwaliteitswaarborging hoog ligt!

“Een echte culinaire ervaring, begeleid door zeer vriendelijk en kundig personeel en de meest smaakvolle sakés. Een topavond!”

#4: Tekinev

Het volgende restaurant in de lijst is het Turkse restaurant Tekinev. Wie graag eens een proefje wil nemen van de Midden-Oosterse keuken kan dit het beste doen bij Tekinev. Het familiebedrijf serveert authentiek eten uit de mediterrane keuken en fuseert dit met Midden-Oosterse gerechten. Hier maak je Turkse gastvrijheid mee, waar ze kunnen genieten van een grapje maar altijd de focus op het eten en de service houden.

“Erg leuk ontvangen. Lekker rustig gezeten, geen tijdsdruk. Ontzettend lekker gegeten, erg verfijnde smaken. Leuk contact met de over, hij was in voor een grapje, behulpzaam en maakte het persoonlijk. Als je behoefte hebt aan een ontspannen avondje met heerlijk eten is Tekinev een enorm aanrader! Jammer dat ze niet helemaal tot bij ons bezorgen. Wij komen graag terug. Dank jullie wel!”

#5: De Kleine Heerlijkheid

Bekroond met de Traveller’s Choice 2022, bij de Kleine Heerlijkheid kun je, vanzelfsprekend, genieten van heerlijk eten. Een recensie van TripAdvisor: “Bijzondere gerechten, sublieme smaken en perfect bijpassende wijnen bij de Kleine Heerlijkheid. Uitstekende vegetarische kaart en elke gang is weer een nieuwe kunstwerk. Daarnaast een fijne bediening en goede sfeer.”

In het restaurant specialiseert chef Jasper zich in de Nederlandse keuken, met Europese invloeden. Het gebouw waar de Kleine Heerlijkheid zich heeft gevestigd is van origine een dubbele woning. Nadat deze tot rijksmonument werd uitgeroepen bracht dit de mogelijkheid mee om te restaureren. In 1994 is het pand overgenomen en heeft het daadwerkelijk de functie van restaurant gekregen.

#6: Vive la Vie

“Alle gerechten waren prima in balans qua smaak ondanks de vrij bijzondere combinaties van ingredienten. Versheid, zeker bij de vis, was van hoog niveau. Prima gepresenteerd, niet overdadig en zorgvuldig bereid.”

Het Michelinrestaurant Vive la Vie heeft in Groningen een goede naamsbekendheid opgebouwd. En dat is niet voor niets. Naast de Michelinster die zij al een aantal jaren ontvangen, is eigenaar Jeroen Sportel ook uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2023 door restaurantvereniging JRE.

#7: Restaurant M*

Wanneer je graag uitgebreid wilt gaan tafelen is restaurant M waard om te bezoeken. Hier kan je kiezen voor een 12-gangen-menu, met bijpassende wijnen! Die vult jouw hele avond. Met begeleidende wijnen en excentrieke gerechten is het altijd een leuke verrassing om hier te eten. De producten zijn vaak lokaal en seizoensgebonden.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.