Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ei8ht in Nijkerk sluit zijn deuren

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Ei8ht in Nijkerk sluit zijn deuren
Na meer dan 35 jaar actief te zijn geweest in het horecaleven in Nijkerk heeft onderneemster Petra Bovee besloten een einde te breien aan haar carrière in de horeca. Kleine ongemakken, een tekort aan medewerkers en oplopende energiekosten legden steeds meer druk op haar onderneming. Nu valt het doek. “Het plezier is weg en dat straalt af op alles om je heen”, aldus de horeca uitbaatster. Dit meldt Nijkerk Nieuws.

Hoewel ze oorspronkelijk niet uit Nijkerk komt, is iedereen in het Nijkerkse horecaleven bekend met de naam Petra Bovee. In de jaren ’80 begon ze haar horecaleven bij restaurant de Berenkuil. Vervolgens heeft ze gewerkt in eetcafé Centraal. Na een aantal jaren ervaring opgedaan te hebben was het voor Bovee de logische stap om zelf een onderneming in de horeca te starten. Zo startte ze samen met Ardy van Grootveld eetcafé BlaBla in Nijkerk. Hier kon men terecht voor een lunch of kopje koffie, ’s avonds voor een warme hap.

Lange carrière in de horeca voorbij

Negentien jaar heeft zij deze onderneming gerund. Uiteindelijk heeft ze BlaBla verkocht omdat ze afstand wou nemen van de horecasector. Maar de afstand knaagde aan haar en in 2014 opende ze op het Plein van Nijkerk ‘Ei8ht’, waar ze de focus legde op eten. Nu bleek toch dat het voor haar niet de beste keuze is geweest weer terug te gaan. Ze had moeite met de personeelstekorten en de stijgende energiekosten maakten dat ze toch besloot om de deuren te sluiten. Petra weet nog niet goed wat ze nu gaat doen. Ze geeft aan dat er nog wat zakelijke afwikkelingen zijn. Daarna, zegt ze, ligt er nog een heel leven voor haar zonder de stress van een eigen onderneming.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.