Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Zwijndrechts restaurant uitgeroepen tot beste van Zuid-Holland

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Zwijndrechts restaurant uitgeroepen tot beste van Zuid-Holland
Het Zwijndrechtse restaurant De Kantine Walburg is uitgeroepen tot beste restaurant van Zuid-Holland. Het restaurant is verkozen door stemmers van de Nederlandse Horeca Prijzen, een jaarlijkse publieksprijs. Dit meldt het AD. 

Zwijndrechtenaren Koen (37) en Casper (44) zijn enorm trots. Als voormalig bemanningslid van een vliegtuig was het voor Koen altijd een droom om een eigen restaurant te openen. Die kans kreeg hij in 2019, samen met zijn partner Casper. “Er kwam een pand vrij in het winkelcentrum in Walburg. We hadden allebei al in de horeca gezeten en met het openen van een restaurant in dit pand kwam onze droom om samen een zaak te beginnen uit”.

Het restaurant opende in 2020 zijn deuren, midden in de coronapandemie. In eerste instantie leverde het restaurant een take-away service. Tussen de lockdowns door is het restaurant af en toe ook open geweest voor gasten. Pas sinds afgelopen februari zijn zij volledig open. “De zaak loopt goed, eigenlijk gaat het steeds beter”. Die bevestiging kreeg het stel, toen het publiek hun onderneming had verkozen tot het beste restaurant van de provincie Zuid-Holland.

Nederlandse Horeca Prijzen

Koen en Casper zijn verkozen door het publiek bij de ‘Nederlandse Horeca Prijzen’. Hier kunnen gasten hun favoriete restaurant nomineren en vervolgens kan er voor een aantal weken gestemd worden. De winnaar is het restaurant met de meeste stemmen. Ook kunnen de gasten een waardering achterlaten. Er is bij deze verkiezing het vaakst op De Kantine gestemd en de gemiddelde waardering kwam uit op een 9,6.

Trouwe gasten

Volgens Koen heeft De Kantine zijn overwinning te danken aan hun trouwe gasten. “Daar hebben we er veel van. We besteden veel aandacht aan onze gasten. Ook werken we met verse producten uit de regio. Het is hier altijd vol en het gaat gewoon goed. We zijn zeer trots”. De uitreiking van de prijs zal in januari volgen.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.