Nieuwe editie van Horecava in januari 2023
De laatste keer dat de beurs door kon gaan was in januari 2020. Daarna heeft de coronapandemie roet in het eten van de horecabeurs gegooid. De organisatie wil de terugkeer van de beurs feestelijk vieren. Er staan drie thema’s centraal: personeel, innovatie en duurzaamheid.
Horecava
Al meer dan 60 jaar wordt de Horecava georganiseerd als verzamelpunt voor vakmensen in de horeca die met elkaar in gesprek willen gaan en inspiratie op willen doen. Elk jaar trekt het evenement meer dan 10.000 mensen en is daarmee de grootste vakbeurs voor de horeca in Nederland. De beurs is onderverdeeld in een aantal categorieen: food & wine, fast casual, bakkerij & patisserie en nog meer. Deze editie wordt er extra aandacht besteed aan het personeel, innovatie en start-ups. Daarnaast zijn er allerlei culinaire activiteiten. Er worden wedstrijden gehouden met (sterren)chefs, er worden lezingen gehouden door nationale en internationale sprekers, je kan presentaties bijwonen en deelnemen aan workshops of demonstraties.
Online horecaplatform
Ondanks dat de beurs een aantal jaren niet heeft kunnen plaatsvinden, heeft de organisatie niet stilgezeten. Zij hebben gemerkt dat horecaondernemers behoefte hadden om gelijkgestemden te ontmoeten of inspiratie op te doen. Daarom heeft Horecava een online horecaplatform ontwikkeld, waar ondernemers met elkaar in gesprek kunnen gaan en waar vraag en aanbod samenkomen. Niet alleen horecabedrijven, maar ook belangenorganisaties weten elkaar daar ondertussen te vinden.
Door: Nationale Horecagids