‘Beste horecateams’ in twee restaurants in Scheveningen: 'Grapjes maken belangrijk'
Deze week is de uitslag van de horeca ‘GastvrijheidsTOP 2022’ bekend geworden. Met meer dan vijfhonderd aanmeldingen is deze verkiezing een moeilijke geworden voor de jury. DGA van De Golfslag, Giudo Venema geeft aan in het radioprogramma West Wordt Wakker van Omroep West dat het niet altijd even gemakkelijk is om een goed horecateam samen te stellen. “Geef medewerkers na het werk ook aandacht, goede secundaire arbeidsvoorwaarden zijn tegenwoordig bijna net zo essentieel als de primaire.”
Maar niet alleen de arbeidsvoorwaarden, maar ook het management spelen een grote rol in het functioneren van een team: “Wanneer ik chagrijnig rondloop in de zaak voelen niet alleen mijn werknemers, maar ook de gasten dit.” Daar heeft Van den Bos van Suzie Q een oplossing voor: informeel zijn. “Iedereen moet zichzelf zijn op de werkvloer. Op deze manier ben je het leukst,” geeft ze aan.
Organisatie GastvrijheidsTOP
Deze verkiezing is bedacht door de FNV Horecabond om de horecateams- en zaken de extra aandacht te geven die zij nodig hebben. Ze hopen dat deze verkiezingen een positieve invloed hebben na de tegenslagen die zij hebben gekend, zoals natuurlijk de maatregelen omtrent corona en de stijgen prijzen. De restaurants konden zich aanmelden door een video van het team in te sturen. Volgens Patrick Treichl, juryvoorzitter van de GastvrijheidsTOP, sprongen de video’s van Suzie Q en De Golfslag er bovenuit. “Dit was puur, gewoon lekker Haags,” zegt hij over de video’s. Daarnaast geeft hij aan dat het niet uitmaakt hoe mooi een restaurant is ingericht en hoe goed de gerechten zijn. “Het team is wat een restaurant maakt.” Restaurant Van Rossum uit Woerden is de uiteindelijke winnaar van de verkiezing geworden.
Door: Nationale Horecagids