Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

‘Beste horecateams’ in twee restaurants in Scheveningen: 'Grapjes maken belangrijk'

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Wat maakt een team het beste team? Bel van den Bos van het Schevenings restaurant Suzie Q heeft daar een antwoord op: “Zorgen voor elkaar, het maken van grapjes en leuke borrels na het werk.” Volgens haar is dit hét recept om tot een goed team en goede werksfeer te komen. En met succes, want het restaurant was één van de drie verkozen restaurants bij de verkiezing van FNV Horeca. Daar komt bij dat dit niet het enige verkozen restaurant uit Scheveningen is. Ook restaurant De Golfslag heeft de top drie gehaald. Dit meldt Omroep West.  

Deze week is de uitslag van de horeca ‘GastvrijheidsTOP 2022’ bekend geworden. Met meer dan vijfhonderd aanmeldingen is deze verkiezing een moeilijke geworden voor de jury. DGA van De Golfslag, Giudo Venema geeft aan in het radioprogramma West Wordt Wakker van Omroep West dat het niet altijd even gemakkelijk is om een goed horecateam samen te stellen. “Geef medewerkers na het werk ook aandacht, goede secundaire arbeidsvoorwaarden zijn tegenwoordig bijna net zo essentieel als de primaire.”

Maar niet alleen de arbeidsvoorwaarden, maar ook het management spelen een grote rol in het functioneren van een team: “Wanneer ik chagrijnig rondloop in de zaak voelen niet alleen mijn werknemers, maar ook de gasten dit.” Daar heeft Van den Bos van Suzie Q een oplossing voor: informeel zijn. “Iedereen moet zichzelf zijn op de werkvloer. Op deze manier ben je het leukst,” geeft ze aan.

Organisatie GastvrijheidsTOP

Deze verkiezing is bedacht door de FNV Horecabond om de horecateams- en zaken de extra aandacht te geven die zij nodig hebben. Ze hopen dat deze verkiezingen een positieve invloed hebben na de tegenslagen die zij hebben gekend, zoals natuurlijk de maatregelen omtrent corona en de stijgen prijzen. De restaurants konden zich aanmelden door een video van het team in te sturen. Volgens Patrick Treichl, juryvoorzitter van de GastvrijheidsTOP, sprongen de video’s van Suzie Q en De Golfslag er bovenuit. “Dit was puur, gewoon lekker Haags,” zegt hij over de video’s. Daarnaast geeft hij aan dat het niet uitmaakt hoe mooi een restaurant is ingericht en hoe goed de gerechten zijn. “Het team is wat een restaurant maakt.” Restaurant Van Rossum uit Woerden is de uiteindelijke winnaar van de verkiezing geworden.

Door: Nationale Horecagids

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.