Roompot promoot Zeeuwse mosselen tijdens Nationale Mosselweek
Tijdens de Nationale Mosselweek, die van 17 tot en met 23 oktober 2022 wordt georganiseerd, serveren de deelnemende restaurants een heerlijke en duurzame appetizer van mosselen. Van al het zeeleven is de mossel waarschijnlijk wel het meest duurzame product dat men kan eten. Op de VISwijzer van Good Fish scoren mosselen groen, dankzij het stabiele bestand, de duurzame kweektechniek en het goede beheer. Roompot zet sinds mei 2020 in op enkel duurzame vis in zijn restaurants. De Mosselweek wordt daarom mede door het bedrijf georganiseerd.
Interessante variaties
In nieuwe foodtrucks zal Roompot mosselpoffertjes klaarmaken. Met dit gerecht won De Rooi Pannen Breda de eerste Good Fish Dish Award publieksprijs tijdens Gastvrij Rotterdam, waar Roompot een jurylid afvaardigde. Daarnaast zullen de koks van de Zeeuwse Roompot parken de mossel in de kijker zetten tijdens de Nationale Mosselweek. Zij zullen een vrije invulling geven aan de traditionele mosselpot.
Door: Nationale Horecagids