Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

D66: geen energiesteun voor vervuilend bedrijf zonder toekomst

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 2 min
location_on [xx]km
D66: geen energiesteun voor vervuilend bedrijf zonder toekomst
D66 wil alleen compensatie voor de hoge energieprijzen verstrekken aan een vervuilend bedrijf als dat een duurzame toekomst heeft in Nederland, óf als het belangrijk is voor de strategische onafhankelijkheid van Nederland of van Europa. Het kabinet moet een duidelijke visie hierover neerzetten en scherpe keuzes maken, vindt D66-Tweede Kamerlid Raoul Boucke.

Hij pleit ervoor dat het kabinet snel duidelijk maakt voor welke vervuilende bedrijven in de toekomst nog plek is in Nederland. Zij verdienen "een plekje vooraan in de rij" bij de aanpak van de verduurzaming van de industrie waar het kabinet naartoe wil en miljarden euro's voor vrijmaakt. "De overheid moet hierin niet meer afwachten, maar de leiding nemen", aldus de D66'er, die vindt dat Nederland "te veel vervuilende industrie heeft die ook nog eens enorm veel energie verbruikt".

Boucke verwacht dat vervuilende bedrijven straks ook aankloppen bij de overheid, omdat ze in financiële nood komen door de hoge energiekosten. Juist daarom is het volgens Boucke belangrijk om eerst te kijken welke bedrijven onhoudbaar zijn "in het duurzame Nederland van 2050" vanwege hun te grote uitstoot van onder meer CO2 en stikstof. Op die manier "weten we zeker dat belastinggeld zinvol wordt uitgegeven". Bovendien weten bedrijven, netbeheerders en overheden dan ook waar ze aan toe zijn, aldus D66.

De industrie is voor bijna 32 procent verantwoordelijk voor de totale uitstoot van CO2 in Nederland.

Door: ANP

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.