Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ghost Kitchen 'Casper' uit België komt naar Den Haag en Rotterdam

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Ghost Kitchen 'Casper' uit België komt naar Den Haag en Rotterdam
Ghost Kitchen ‘Casper’ komt naar Nederland. De eerste twee Nederlandse vestigingen zijn geopend in Den Haag en Rotterdam. Dit meldt De Restaurant Krant.

Casper is een succesvolle Belgische keten van bezorg- en afhaal restaurants, zogenaamde ‘ghost- of dark kitchens’. Vorig jaar haalde Casper een omzetgroei van 210 procent en heeft het bedrijf meer dan 230.000 gerechten geleverd. De voorspelling van Euromonitor is dat de maaltijdbezorger industrie over acht jaar een biljoen dollar waard is.

Virtuele restaurants

Klanten van Casper kunnen bij tien virtuele restaurants bestellen. Er zit voor iedereen wat tussen. Zo is het mogelijk om een volledig veganistisch gerecht van de Vegetarische Slager te krijgen, maar ook een lekkere bagel via Barney’s burgers.

Lokale leveranciers

Met het zero-waste beleid streeft Casper ernaar om zoveel mogelijk met lokale leveranciers te werken. Het doel is om binnen dertig minuten de maaltijden tot aan de deur te bezorgen - of om te kunnen laten afhalen. Doordat de productiekeukens proces gestuurd zijn, is de technologie, keuken en bedrijfsvoering steeds in balans. Hierbij is de productkwaliteit essentieel.

Thuisbezorgd en Uber Eats

In Nederland gaat Casper samenwerken met Thuisbezorgd.nl en Uber Eats. In tegenstelling tot andere ghost kitchens is Casper wél duidelijk zichtbaar in het straatbeeld. Zo heeft het bedrijf geen verduisterde ramen in achterafstraatjes, maar juist een open en transparante locatie met duidelijk herkenbare branding en aangename wachtruimtes voor bezorgers.

Andere Nederlandse vestigingen

Matthias Laga, medeoprichter van Casper, geeft aan dat ernaar wordt gestreefd om in 20224 vijftig internationale vestigingen te hebben. Na Den Haag en Rotterdam staan Eindhoven, Utrecht en Amsterdam op de planning.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.