Ghost Kitchen 'Casper' uit België komt naar Den Haag en Rotterdam
Casper is een succesvolle Belgische keten van bezorg- en afhaal restaurants, zogenaamde ‘ghost- of dark kitchens’. Vorig jaar haalde Casper een omzetgroei van 210 procent en heeft het bedrijf meer dan 230.000 gerechten geleverd. De voorspelling van Euromonitor is dat de maaltijdbezorger industrie over acht jaar een biljoen dollar waard is.
Virtuele restaurants
Klanten van Casper kunnen bij tien virtuele restaurants bestellen. Er zit voor iedereen wat tussen. Zo is het mogelijk om een volledig veganistisch gerecht van de Vegetarische Slager te krijgen, maar ook een lekkere bagel via Barney’s burgers.
Lokale leveranciers
Met het zero-waste beleid streeft Casper ernaar om zoveel mogelijk met lokale leveranciers te werken. Het doel is om binnen dertig minuten de maaltijden tot aan de deur te bezorgen - of om te kunnen laten afhalen. Doordat de productiekeukens proces gestuurd zijn, is de technologie, keuken en bedrijfsvoering steeds in balans. Hierbij is de productkwaliteit essentieel.
Thuisbezorgd en Uber Eats
In Nederland gaat Casper samenwerken met Thuisbezorgd.nl en Uber Eats. In tegenstelling tot andere ghost kitchens is Casper wél duidelijk zichtbaar in het straatbeeld. Zo heeft het bedrijf geen verduisterde ramen in achterafstraatjes, maar juist een open en transparante locatie met duidelijk herkenbare branding en aangename wachtruimtes voor bezorgers.
Andere Nederlandse vestigingen
Matthias Laga, medeoprichter van Casper, geeft aan dat ernaar wordt gestreefd om in 20224 vijftig internationale vestigingen te hebben. Na Den Haag en Rotterdam staan Eindhoven, Utrecht en Amsterdam op de planning.
Door: Nationale Horecagids / Eline Boer