Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

MKB-Nederland-voorzitter Vonhof is verontwaardigd vanwege looneis FNV

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
MKB-Nederland-voorzitter Vonhof is verontwaardigd vanwege looneis FNV
Het kabinet trekt ongekende bedragen uit om de koopkracht overeind te kunnen houden. Deze week werd het definitieve prijsplafond op gas en elektriciteit vastgesteld op 23,5 miljard euro. Maar bij al die maatregelen zit geen verhoogde looneis van 17 procent. Dit meldt De Ondernemer.

Om de energie-intensieve mkb ook de winter door te kunnen helpen, is ‘Den Haag’ nog hard bezig om een regeling op te zetten. De lasten voor ondernemers worden steeds groter door de extreme energieprijzen, oplopende kosten voor grondstoffen, personeel, transport en meer. Voor veel ondernemers is dit nauwelijks meer te dragen. Haast en duidelijk is dus geboden, aldus MKB-Nederland-voorzitter Jacco Vonhof.

Acute nood

Ondernemers in acute nood vinden het tweede kwartaal van 2023 nog te ver weg. Er komt dan wel een soort overbruggingsperiode, maar als ondernemer kun je pas weloverwogen beslissen of je hiervan gebruik wilt maken als je überhaupt weet óf je hiervoor in aanmerking komt. En wat die maatregel precies inhoudt. Want het heeft volgens Vonhof geen zin als het voor iemands bedrijf ontoereikend is en degene op die manier nog verder in de ellende wordt getrokken.

Verontwaardiging

Vonhof is verontwaardigd dat de FNV haar looneis omhoog heeft gegooid naar 17 procent. De voorzitter is van mening dat het kabinet al historisch diep in de buidel heeft getast om de koopkracht overeind te kunnen houden. MKB-Nederland heeft volgens Vonhof steeds gezegd dat het kabinet voor het energie-deel van de hoge inflatie met een oplossing moet komen. En die is er nu. Werkgevers zien volgens de voorzitter ook wel dat medewerkers worstelen met de rekeningen, maar dat hoeft en kan niet alleen met de structurele loonsverhogingen, aldus Vonhof.

Door: Nationale Horecagids 

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.

12 augustus '24 (10:17)

Geen slachtoffers bij brand pizzeria Leeuwarden, brand onder controle

LEEUWARDEN (ANP) - De brand in een pizzeria aan de Zuidvliet in Leeuwarden is onder controle. De brandweer verwacht nog geruime tijd bezig te zijn met nablussen, vertelt een woordvoerder. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

08 augustus '24 (10:54)

Baby’s en peuters na 17.30 niet welkom in restaurant in Oostkapelle

Mossels & Meer, een restaurant in het Zeeuwse Oostkapelle, heeft een drastische maatregel genomen: ouders met baby’s en peuters die na 17.30 binnenkomen, worden de deur gewezen. Kinderen zijn rond bedtijd te druk en hebben in het verleden voor gevaarlijke situaties gezorgd. Dit meldt Hart van Nederland.